Στο στόχαστρο μπαίνουν ξανά τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επανέρχονται τα σενάρια για φορολόγησή τους με ένα ειδικό τέλος.

Το χαράτσι, που πιθανότατα θα έχει την ονομασία «πράσινο τέλος», θα επιβληθεί στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα παλαιότερης από EURO 4 τεχνολογίας και σε όσα έχουν αγοραστεί πριν το 2010.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που είχε διαρρεύσει και το περασμένο φθινόπωρο και φαίνεται να το ξανασκέφτονται στο οικονομικό επιτελείο καθώς μπορούν να εισπράξουν έως και 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων αυτών θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 50 ευρώ έως τα 2.000 κυβικά, με την επιβάρυνση να ξεπερνάει το 30% από τα 2.000 κυβικά και πάνω.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο χαράτσι θα μπορούσε να έχει τη μορφή του «Τέλους Δακτυλίου». Δηλαδή οι ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων να πληρώνουν κάποιο ποσό για να προμηθευτούν ένα ειδικό σήμα με το οποίο θα εισέρχονται στον Δακτύλιο. Οσο παλαιότερο ή μεγαλύτερο είναι το όχημα τόσο περισσότερα χρήματα θα πληρώσει ο κάτοχος του Ι.Χ.