Παρά τα μάλλον απογοητευτικά φετινά αποτελέσματα του Γερμανού πολυπρωταθλητή της φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, η συνεργασία του με τη Mercedes GP δε θα έχει άδοξο τέλος.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει και από τις σχετικές δηλώσεις του αντιπρόεδρου και αγωνιστικού διευθυντή της Mercedes-Benz, Norbert Haug, «Από τη στιγμή που θα έχουμε ένα μονοθέσιο που θα κερδίζει, ο Michael Schumacher θα διεκδικεί νίκες, όπως και ο Nico Rosberg. Ο Michael τερμάτισε στην 4η θέση δύο φορές στα προηγούμενα έξι Grands Prix. Αυτό δεν είναι αρκετό για τις απαιτήσεις του Schumacher και της Mercedes, αλλά είναι αρκετό αν σκεφτείτε τι ήταν εφικτό σε αυτούς τους αγώνες».

Από την άλλη πλευρά ο Γερμανός πιλότος δείχνει αποφασισμένος κι έτοιμος για επιστροφή στις επιτυχίες, «Έχω ακόμα το κίνητρο να πετύχω τους στόχους μου σε αυτή την τριετία. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο. Δεν είμαι βέβαια απολύτως ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα, αλλά δεν περίμενα και να ξεσηκώσω τους πάντες. Αισθάνομαι καλά και διασκεδάζω πολύ. Υπάρχουν απαιτήσεις από μένα, αλλά πρέπει να είσαι ρεαλιστής ότι είναι απίθανο να επιτευχθούν. Το να λείπεις τρία χρόνια και να ξεκινάς με ένα μονοθέσιο που δεν σου επιτρέπει να τις πετύχεις είναι μη ρεαλιστικό. Θα πάρω το χρόνο μου και θα απολαύσω αυτή τη διαδικασία.Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές και αυτές είναι μέρος του motorsport. Ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος με εκείνον που έθεσα εξαρχής: Να κερδίσω το πρωτάθλημα. Για αυτό είμαι εδώ και είμαι αισιόδοξος ότι θα το πετύχω».