Το νέο μοντέλο της Daihatsu, δίδυμο «αδελφάκι» του Toyota Yaris, διατίθεται πλέον και στη χώρα μας στην τιμή των 13.490 ευρώ. Το Charade εφοδιάζεται με το γνωστό μας κινητήρα των 1.329 cc, με τεχνολογία Dual VVT-I, με συνεχόμενο μεταβλητό χρονισμό στις βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής.

Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, έξι σχέσεων. Ο κινητήρας συνδυάζει υψηλές επιδόσεις, με χαμηλή κατανάλωση και οικολογική συμπεριφορά.

Αποδίδει 99 HP/6000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή Nm128/3800 σ.α.λ. Διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα πεταλούδας γκαζιού και προσφέρει μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου αφού καταναλώνει σε συνδυασμένο κύκλο μόλις 5,4 λίτρα στα 100 χλμ. και οι ρύποι CO2 σε συνδυασμένο κύκλο είναι 125gr/1km.

Ο βασικός του εξοπλισμός περιλαμβάνει:
-7 αερόσακους (2 αερόσακους οδηγού-συνοδηγού, 2 πλαϊνούς, αερόσακους οροφής τύπου κουρτίνας και αερόσακο γονάτων οδηγού.
-Αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και δίσκους πίσω.
-ABS με ηλεκτρονική κατανομή πέδησης EBD
-Brake Assist (BAS) που ενισχύει την δύναμη πέδησης
-Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης (TRC) Traction control.
-VSC Vehicle Stability Control, σύστημα ελέγχου ευστάθειας
-Σύστημα μείωσης πιθανότητας τραυματισμού αυχένα & πλάτης ( WIL)

Το κάθισμα του οδηγού ρυθμίζεται καθ ύψος. Τα πίσω καθίσματα διαιρούνται κατά 60/40, ανακλίνονται πλήρως και σύρονται, ενώ διαθέτουν υποδομές για την ασφαλή πρόσδεση παιδικών καθισμάτων τύπου ISOFIX. Ο χώρος αποσκευών με τα καθίσματα σε όρθια θέση φθάνει τα 272 λίτρα ενώ με τα καθίσματα πίσω αναδιπλωμένα αυξάνεται στα 738 λίτρα. Το μοντέλο προσφέρεται σε 4 χρώματα, σαμπανί, κόκκινο, ασημί και μαύρο.

Πηγή: 4troxoi.gr