Την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Τζένσον Μπάτον στο επεισοδιακό γκραν πρι του Καναδά. Η McLaren συνέχισε την παράδοση της στην πίτα του Μόντρεαλ, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που διήρκησε τέσσερις ώρες! Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, αν και οδήγησε την κούρσα για 69 γύρους, κάνοντας τραγικό λάθος στον τελευταίο!

Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται και στο Μόντρεαλ η βροχή πριν την εκκίνηση προμήνυε ένα επεισοδιακό γκραν πρι. Στον Καναδά οι πιλότοι δεν είδαν τα κόκκινα φώτα να σβήνουν, αφού η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, «φορώντας» βρόχινα ελαστικά.

Στον πέμπτο γύρο το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε με τους Χάμιλτον και Γουέμπερ να έχουν επαφή, με τον τελευταίο να χάνει πολλές θέσεις. Ωστόσο, ο αγώνας για τον Χάμιλτον συνεχίστηκε μόλις για δύο γύρους , αφού στην προσπάθεια του να περάσει τον ομόσταβλό του, χτύπησε στον τοίχο, εγκαταλείποντας.

Λίγο πριν την… καταιγίδα κάποιες ομάδες, αποφάσισαν να «φορέσουν» την ενδιάμεση γόμα ελαστικών, επιλογή που τελικά κρίθηκε λανθασμένη, αφού οι καιρικές προβλέψεις ανέφεραν έντονη βροχή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ώρα που άρχισε η καταιγίδα, οι πιλότοι να μπουν στα πιτ για να «φορέσουν» τη βρόχινη γόμα, χάνοντας πολλές θέσεις.

Πηγή: sport-fm.gr