Ο Petter Solberg προετοιμάζει το ντεμπούτο του στο θρυλικό αγώνα του Pikes Peak, όπου και σχεδιάζει να συμμετάσχει φέτος, με στόχο να σημειώσει με την επίδοσή του το ρεκόρ της διαδρομής!

Ο Νορβηγός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής, θέλει να σπάσει το φράγμα των δέκα λεπτών στη διαδρομή των συνολικά 19.98 χιλιομέτρων, με το ρεκόρ να είναι στην κατοχή του Ιάπωνα, πρώην επικεφαλής της Suzuki World Rally Team, Nobuhiro Tajima, με χρόνο 10:01.408. «Είναι κάτι που σκέφτομαι να κάνω», είπε ο 36χρονος οδηγός και συνέχισε: «Θα κατασκευάσουμε το δικό μας αυτοκίνητο, με σωληνωτό πλαίσιο, και όχι σε συνεργασία με κάποιον Κατασκευαστή. Τουλάχιστον με τα δεδομένο που ισχύον αυτή τη στιγμή. Αυτό θα το κάνω πρώτα για προσωπική μου ευχαρίστηση, και εν συνεχεία βλέποντας και κάνοντας. Βέβαια, είναι δεδομένο ότι θα πάρω σοβαρά τον αγώνα, αφού εξάλλου αυτή είναι και η φιλοσοφία μου όταν ασχολούμαι με κάτι. Ήταν ένα από τα όνειρα μου η συμμετοχή μου σε αυτόν τον αγώνα, και θέλω να σπάσω το φράγμα των δέκα λεπτών».

Με δεδομένο ότι μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής στο Κολοράντο καλύπτεται πλέον από ασφάλτο, ο Solberg έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες να σπάσει το φράγμα των δέκα λεπτών στον αγώνα που φέτος έχει οριστεί για τις 26 Ιουνίου.

Πηγή: 4troxoi.gr