Range_e θα ονομάζεται η υβριδική έκδοση τεχνολογίας plug-in που θα παρουσιάσει η Range Rover στην έκθεση της Γενεύης. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα στα 3,0 λίτρα, που θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 34 ίππων. Η συνολική αυτονομία του υπολογίζεται στα 1.112 χιλιόμετρα!

Το Range_e diesel-hybrid που ήδη έχει παρουσιαστεί από πέρσι, θα χρησιμοποιεί στο εξής και τεχνολογία «plug-in» για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και την περαιτέρω αύξηση της αυτονομίας του. Το μοντέλο θα φέρει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου στα 3,0 λίτρα (TDV6) που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, ενώ το σύστημα θα ολοκληρώνεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 34 ίππων.

Μόνο με ηλεκτρική ενέργεια το Range_e θα μπορεί να καλύψει την απόσταση των 32 χιλιομέτρων, ενώ η ανώτατη ταχύτητα του θα φτάνει τα 193 χ.α.ω. Η συνολική αυτονομία που μπορεί να επιτύχει το Range_e υπολογίζεται στα 1.112 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων δεν θα ξεπερνούν τα 89 γρ./χιλιόμετρο! Το αυτοκίνητο θα το δούμε επίσημα στην έκθεση της Γενεύης.

Πηγή: autotriti.gr