Η Range Rover άνοιξε το wishlist για το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό SUV της, λίγο πριν από την επίσημη έναρξη παραγγελιών για τους πελάτες.

Με περισσότερες ευρεσιτεχνίες από οποιοδήποτε άλλο Range Rover μέχρι σήμερα, τα πρωτότυπα του Range Rover Electric υποβάλλονται τώρα σε ένα από τα πιο αυστηρά προγράμματα μηχανολογικών πιστοποιήσεων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αντοχή τους σε ακραίες θερμοκρασίες, σε όλες τις συνθήκες, σε όλα τα εδάφη, και ασφαλώς η ικανότητα βύθισης σε νερό βάθους 850 χιλιοστών.

Οι μηχανικοί έχουν στόχο να δημιουργήσουν το πιο αθόρυβο και εκλεπτυσμένο Range Rover όλων των εποχών – με μια μοναδική active road noise cancellation λειτουργία και ηχητική σχεδίαση, καθώς και επίπεδα άνεσης στην καμπίνα που αποτελούν συστατικά μιας γαλήνιας σύγχρονης πολυτέλειας.

Η πολυτελής μάρκα προσφέρει μια πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό Range Rover, το οποίο ενσαρκώνει έναν μοντέρνο χαρακτήρα βασισμένο στην υποδειγματική σχεδίαση Range Rover, με διακριτικά στοιχεία που παραπέμπουν στην αμιγώς ηλεκτρική κίνησή του. Ταυτόχρονα, η αρχιτεκτονική 800V θα παρέχει δυνατότητα ταχείας φόρτισης σε δημόσια δίκτυα.

Η Range Rover θα προσφέρει στους μελλοντικούς πελάτες της μια απρόσκοπτη εμπειρία ιδιοκτησίας EV με άνετη φόρτιση, συνεργασίες στον τομέα της ενέργειας, ενημερώσεις λογισμικού over-the-air και έξυπνη τεχνολογία για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

Το Range Rover Electric βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA) και θα παράγεται στο Solihull του Ηνωμένου Βασιλείου, μαζί με τα ήπια και plug-in ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα Range Rover εκτεταμένης αυτονομίας, καθώς ξεκινά η λειτουργία μιας νέας μονάδας στο εργοστάσιο, αξίας 70 εκατ. Λιρών, όπου θα κατασκευάζονται τμήματα για το κάτω μέρος του αμαξώματος.

Οι μπαταρίες και οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης (EDU) θα συναρμολογούνται στο νέο Electric Propulsion Manufacturing Centre της JLR στο Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου.