Ένας 80χρονος πρώην αθλητής και μια μητέρα με τη 18χρονη κόρη της περιλαμβάνονται στους επιβάτες της δεύτερης εμπορικής πτήσης που θα πραγματοποιήσει στο διάστημα ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Η αποστολή αυτή, που αποκαλείται Galactic 02 και είναι προγραμματισμένη για τις 10 Αυγούστου, θα είναι η δεύτερη εμπορική πτήση της αμερικανικής εταιρείας που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, έπειτα από εκείνη που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου. Αν συμπεριληφθούν και οι δοκιμαστικές, θα είναι η έβδομη φορά που το σκάφος θα βρεθεί στο διάστημα.

Η Κίσα Σάχαφ, 46 ετών και η κόρη της Αναστάσια Μάγιερς, 18 ετών, κατάγονται από την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι από την Καραϊβική που θα πετάξουν στο διάστημα. Η Κίσα κέρδισε τη θέση της έπειτα από κλήρωση, επειδή συμμετείχε σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων για τη Virgin Galactic. Δεν είναι γνωστό το ποσό της δωρεάς που έκανε, αν και οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δώσουν μόλις 10 δολάρια. Ο ίδιος ο Μπράνσον της ανακοίνωσε τα καλά νέα: πήγε αυτοπροσώπως στο σπίτι της για να της παραδώσει τη στολή του αστροναύτη.

«Όταν ήμουν μικρή, με γοήτευε το διάστημα», εξήγησε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο τρίτος επιβάτης, ο Τζον Γκούντγουιν, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Το 2014 διαγνώστηκε με Πάρκινσον. Θα είναι ο δεύτερος άνθρωπος με αυτήν την ασθένεια που θα βρεθεί στο διάστημα, όχι όμως και ο γηραιότερος, αν και έχει κλείσει τα 80 του: το ρεκόρ ανήκει στον «κάπτεν Κερκ» του Σταρ Τρεκ, τον Ουίλιαμ Σάτνερ, που έκανε διαστημική πτήση σε ηλικία 90 ετών.

Στο σκάφος θα βρίσκονται επίσης μια υπάλληλος της Virgin Galactic, η Μπεθ Μόουζις, και δύο πιλότοι.

Η πτήση διαρκεί συνολικά 1.30’ αλλά οι επιβάτες θα περάσουν μόνο μερικά λεπτά στο διάστημα.

Λιγότεροι από 700 άνθρωποι έχουν ταξιδέψει μέχρι σήμερα στο διάστημα. Περίπου 800 πελάτες της Virgin Galactic έχουν αγοράσει εισιτήριο, που στοίχιζε αρχικά 200-250.000 δολάρια και στη συνέχεια η τιμή του ανέβηκε στα 450.000 δολάρια.