Τελικά το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο πρόσφερε η πολιτεία της Βικτώρια για να βρεθεί ο δολοφόνος της ομογενούς Μερσίνας Χαλβατζή θα διεκδικήσουν έξι άτομα.

Ανάμεσά τους είναι και ο καταδικασθείς για διακίνηση ναρκωτικών δικηγόρος Άντριου Φρέϊζερ, η μαρτυρία του οποίου ήταν καθοριστικής σημασίας για την καταδίκη σε ισόβια, του κατά συρροή δολοφόνου Πίτερ Ντούπας.

Οι αρχές της Βικτώρια θα περιμένουν να λήξει η ημερομηνία υποβολής έφεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης του Π. Ντούπας, σε 28 μέρες, και τότε θα αποφασίσουν σε ποιους θα μοιράσουν τα χρήματα.

Η οικογένεια Χαλβατζή δεν έχει κανένα πρόβλημα ως το πώς θα μοιραστεί το ποσό αλλά ο πατέρας της Μερσίνας, Γιώργος, θα προτιμούσε ένα μέρος του να δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Να θυμηθούμε ότι η Μερσίνα Χαλβατζή δολοφονήθηκε πριν 13 χρόνια στο κοιμητήριο Φόκνερ της Μελβούρνης όταν επισκέφθηκε τον τάφο της γιαγιάς της. Ο δολοφόνος της, Πίτερ Ντούπας, τον οποίο το δικαστήριο χαρακτήρισε “διαβολικό και ψυχοπαθή”.

Ο Ντούπας έχει καταδικαστεί άλλες δυο φορές σε ισόβια για το θάνατο άλλων δυο γυναικών και είναι ύποπτος για το θάνατο ακόμα τριών.