Ένοχος για δεύτερη φορά κρίθηκε ο 57χρονος Πίτερ Ντούπας για την άγρια δολοφονία της 25χρονης Μερσίνας Χαλβατζή. Τραγικές φιγούρες στο δικαστήριο οι γονείς της άτυχης κοπέλας που ξαναζούσαν το δράμα της απώλειας της κόρης τους.

«Να καείς στην κόλαση», φώναξε η μητέρα της Χαλβατζή την ώρα που ο Ντούπας έμπαινε στην αίθουσα και καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να του ανακοινωθεί η απόφαση των ενόρκων του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η απόφαση των ενόρκων για την ενοχή του ήταν ομόφωνη. Ο Ντούπας έχει καταδικαστεί ισόβια για το φόνο δύο γυναικών και εξακολουθεί να θεωρείται ύποπτος για το θάνατο τουλάχιστον τριών άλλων. Ο ίδιος αρνείτο πάντως πως είχε δολοφονήσει τη Χαλβατζή.

Το πτώμα της άτυχης 25χρονης είχε βρεθεί κατακρεουργημένο με 33 μαχαιριές την 1η Νοεμβρίου του 1997, λίγα μέτρα μακριά από τον τάφο της γιαγιάς της, όπου είχε πάει για να της ανάψει το καντήλι.

Η καταδίκη του Ντούπας στηρίχθηκε και στην κατάθεση ενός δικηγόρου που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών και ήταν συγκρατούμενός του. Ο βασικός μάρτυρας Άντριου Φρέϊζερ κατέθεσε ότι ο Ντούπας του ομολόγησε στη φυλακή ότι δολοφόνησε την Μερσίνα και μάλιστα έκανε και αναπαράσταση του φόνου.

Ο Φρέϊζερ ενδέχεται να αποζημιωθεί με ένα εκατομμύριο δολάρια που διάθεσε η πολιτειακή κυβέρνηση προκειμένου να λυθεί το μυστήριο της δολοφονίας.

Υπήρξαν πάντως καταθέσεις και άλλων μαρτύρων που είπαν πως είδαν τον Ντούπας στο κοιμητήριο την ημέρα του φόνου.

Πηγή φωτογραφίας: Νέος Κόσμος