Για δεύτερη φορά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο κατά συρροή δολοφόνος Πίτερ Ντούπας ο οποίος βρέθηκε ένοχος για την στυγερή δολοφονία της ομογενούς Μερσίνας Χαλβατζή  πριν 13 χρόνια στο κοιμητήριο Φόκνερ της Μελβούρνης, την ώρα που προσευχόταν στον τάφο της γιαγιάς της.

Ο Ντούπας είχε καταδικαστεί πριν χρόνια σε ισόβια για τον φόνο της Μερσίνας, έκανε έφεση, η δίκη επαναλήφθηκε και  ξανακαταδικάστηκε.

Ο δικαστής απευθυνόμενος στην οικογένειά του θύματος, τους γονείς της Γιώργο, Χριστίνα, τους αδελφούς της Νίκο, Βασίλη και την αδελφή της Δήμητρα, είπε: «Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να φέρει πίσω την λατρευτή σας κόρη και αδελφή. Τουλάχιστον η απόδοση δικαιοσύνης ίσως σας ανακουφίσει».

Ο αδερφός του θύματος, Βασίλης Χαλβατζής, τόνισε ότι πλέον το κεφάλαιο έκλεισε και ο Ντούπας «θα σαπίσει στη φυλακή όπως του αξίζει». Διαφώνησε, όμως, με το δικαστή που είπε ότι η αδερφή του βρέθηκε λάθος ώρα και σε λάθος τόπο. «Η Μερσίνα ήταν εκεί στον τάφο της γιαγιάς της. Ο Ντούπας ήταν σε λάθος χώρο», είπε.

Ο 57χρονος Ντούπας που έχει μια ιστορία βίας και εγκλήματος που ξεκινά από το 1972 έχει καταδικαστεί σε ισόβια για το φόνο δυο άλλων γυναικών και είναι ύποπτος και για τις δολοφονίες άλλων γυναικών.