Ο Πορτορικάνος τραγουδιστής Λούις Φόνσι και ο συμπατριώτης του ράπερ Ντάντι Γιάνκι καταδίκασαν χθες Δευτέρα την «παράνομη» και «ατυχή» χρήση του τραγουδιού τους Despacito από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο με στόχο την προώθηση των εκλογών για τη συντακτική συνέλευση.

«Το γεγονός ότι οικειοποιήθηκες παράνομα ένα τραγούδι δεν είναι τίποτε μπροστά στο έγκλημα που διαπράττεις και που έχεις διαπράξει στη Βενεζουέλα», έγραψε ο Ντάντι Γιάνκι στον λογαριασμό του στο Instagram απευθυνόμενος στον Μαδούρο.

ma

«Αυτό το δικτατορικό καθεστώς είναι ένα αστείο, όχι μόνο για τους Βενεζουελάνους αδελφούς μου, αλλά επίσης για όλο τον κόσμο. Με αυτό το ατυχές διαφημιστικό κόλπο, συνεχίζετε μόνος σας να καθιστάτε προφανή τα φασιστικά σας ιδανικά», πρόσθεσε ο Πορτορικάνος ράπερ.

Ο Ντάντι Γιάνκι αναφερόταν στη χρήση από τον Μαδούρο του τραγουδιού Despacito με αλλαγμένους τους στίχους. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας εμφανίστηκε την Κυριακή ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του να τραγουδά: «Αργά, πάρε ένα ψηφοδέλτιο αντί για όπλα και έκφρασε τις απόψεις σου ειρηνικά και ήρεμα».

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διεξάγει εκστρατεία για την προώθηση των εκλογών, που θα διεξαχθούν την Κυριακή, για την επιλογή των μελών της συντακτικής συνέλευσης, ενώ η αντιπολίτευση καλεί σε μποϊκοτάζ.

«Ποτέ δεν με ρώτησε. Δεν του έδωσα άδεια να χρησιμοποιήσει ή να αλλάξει το Despacito για πολιτικούς σκοπούς», τόνισε από την πλευρά του ο Λουίς Φόνσι.

des