Ο David Timothy Deakin ακούει τα επίμονα χτυπήματα στην εξώπορτα του διαμερίσματός του. Ήταν οι γείτονες; Η αστυνομία; Ο άντρας βλέπει στο μπουφάν ενός πράκτορα τα γράμματα NBI, που μεταφράζεται ως Εθνικό Γραφείο Ερευνών των Φιλιππίνων ή αλλιώς το FBI της χώρας.

fplkmne1

Οι αξιωματικοί έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι. Μπροστά τους είχαν τον άντρα που αναζητούσαν. Στην κατοχή του βρήκαν αργότερα υλικό παιδικής πορνογραφίας. Αφού πέρασαν χειροπέδες στον παιδόφιλο, ξεκίνησε η αναζήτηση των στοιχείων εκείνων που θα τον έστελναν ενώπιον της δικαιοσύνης και τελικά στη φυλακή.

fplkmne2

Παιδικά εσώρουχα και παπούτσια, κάμερες, bondage χειροπέδες, σύνεργα ναρκωτικών και στοίβες από σκληρούς δίσκους είναι όλα όσα βρήκαν μέσα σε αυτό το βρωμερό δυάρι. Εικόνες και ευρήματα φρίκης που υπαινίσσονται αρρωστημένες πράξεις. Ένα από τα ευρήματα που προκαλεί σοκ, ήταν και μια κακογραμμένη φράση στον τοίχο «η μαμά και ο μπαμπάς μου με αγαπούν». Στον υπολογιστή του, οι ειδικοί πράκτορες εντοπίζουν υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο συμμετέχουν ανήλικα κορίτσια και αγόρια…

«Γιατί όλοι με ρωτούν για τα παιδιά που έρχονται στο σπίτι μου;», αναρωτιέται ο 53χρονος, η σύλληψη του οποίου καταγράφηκε από το φακό του Assosiated Press. Είναι γυμνός από τη μέση και πάνω, αρκετά ιδρωμένος, ενώ αρχικά οι ένστολοι του δένουν τα χέρια με το καλώδιο ενός φορτιστή.

fplkmne3

Η σύλληψη του Deakin στις 20 Απριλίου, σχετίζεται με μια από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις online παιδοφιλίας, όπου παιδόφιλοι από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού πληρώνουν διαμεσολαβητές στις Φιλιππίνες για να κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά, ακόμη και μωρά, κατευθύνοντας τις κινήσεις τους μέσω των υπηρεσιών διαδικτύου. Τα Ηνωμένα Έθνη σήμαναν το συναγερμό και το FBI κάνει λόγω για επιδημία τονίζοντας ότι σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή βρίσκονται online 750.000 παιδόφιλοι. Το νεότερο θύμα που διασώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν ένα βρέφος ηλικίας 2 μηνών… τα περισσότερα θύματα όπως αναφέρει δημοσίευμα της Independent, είναι κάτω των 12 ετών. Σχεδόν κάθε περίπτωση παιδικής online πορνογραφίας, προέρχεται από τις Φιλιππίνες λόγω, μεταξύ άλλων, της εκτεταμένης φτώχειας και της εύκολης πρόσβασης σε ευάλωτα παιδιά, σημειώνει το ρεπορτάζ.

fplkmne4

Η επικεφαλής του NBI σε θέματα human trafficking, Janet Francisco φαίνεται αποφασισμένη να πλήξει την αρρωστημένη αυτή επιχείρηση: «Θα τους βάλουμε στη φυλακή και θα πεθάνουν εκεί», δηλώνει.

fplkmne20

fplkmne5

Ο 53χρονος μεγάλωσε στην Peoria του Ιλινόι των ΗΠΑ και εργαζόταν ως εποχικός εργάτης. Παράλληλα μάθαινε τα πάντα για τους υπολογιστές. Εγκαταστάθηκε στις Φιλιππίνες το 2000 και εκεί ασχολήθηκε επαγγελματικά με το αγαπημένο του αντικείμενο, τους υπολογιστές. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η οικιακή βοηθός που τον είχε καταγγείλει στις αρχές το προηγούμενο έτος: δεν τις κατέβαλε το μισθό της και όπως είχε πει, ανησυχούσε με το τι έκανε με τα παιδιά που έμπαιναν στη κρεβατοκάμαρά του. Η αστυνομία τότε είχε βρεθεί σπίτι του, αλλά δε διέθεταν δικαιοδοσία να επέμβουν.

fplkmne6 fplkmne7 fplkmne8 fplkmne9 fplkmne10 fplkmne11 fplkmne12 fplkmne13 fplkmne14 fplkmne15 fplkmne16 fplkmne17 fplkmne18 fplkmne19