Ο μικρός Misael Caldogno Abreu έχει τρεις φορές το βάρος που έχουν τα παιδιά της ηλικίας του και αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail οφείλεται σε ένα σύνδρομο που τον κάνει να μην μπορεί να σταματήσει να τρώει.

Είναι τόσο βαρύς που κάποιες φορές δυσκολεύεται πολύ να αναπνεύσει ακόμη και στον ύπνο του ενώ οι γονείς του φοβούνται ότι μια μέρα μπορεί να μην ξυπνήσει.

«Τα πάντα είναι δύσκολα για αυτόν. Είναι ένα μωρό που κουβαλάει το βάρος ενός ενήλικα. Η καρδιά του πρέπει να ασφυκτιά και να εργάζεται κάτω από μεγάλη πίεση. Αν δεν πάρει τη θεραπεία που χρειάζεται, υπάρχει μια πολύ σοβαρή πιθανότητα ότι μπορεί να πεθάνει. Ο Misael από τη Βραζιλία γεννήθηκε μόλις 2.800 γραμμάρια αλλά γρήγορα το βάρος του άρχισε να αυξάνεται.

aiskdjdask1

Οι γιατροί πιστεύουν ότι το παιδί μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο Prader-Willi, μια σπάνια γενετική πάθηση που του δημιουργεί μια ακόρεστη όρεξη. Σήμερα ο 5χρονος ζυγίζει 79 κιλά και εξακολουθεί να παίρνει βάρος παρά το γεγονός ότι ακολουθεί μια συγκεκριμένη διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και περπατάει για 40 λεπτά κάθε μέρα. Παρά τον συνεχή αγώνα τους και την μεγάλη προσπάθεια, οι γονείς του αρνούνται να το βάλουν κάτω, και λένε ότι θα κάνουν οτιδήποτε μπορούν για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής του.

aiskdjdask2

«Έπαιρνε πολύ βάρος από τότε που ήταν μωρό, ακόμη και όταν το θήλαζα ήταν περισσότερο βαρύς από ο, τι αναμενόταν. Αλλά όταν πήγε 1,5 ετών ήταν τότε που αρχίσαμε να ανησυχούμε. Είχε πάρει 3 κιλά σε ένα μήνα και άρχισε να γίνεται πολύ βαρύς. Η κατάστασή του είναι περίπλοκη. Ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε να τον χάσουμε ανά πάσα στιγμή. Μερικές φορές όταν κοιμάται, τον παρακολουθώ να δω αν αναπνέει. Κλαίω πολύ, γιατί θέλουμε να τον βοηθήσουμε. Αλλά είμαι επίσης πολύ περήφανη γι’ αυτόν, γιατί είναι ένα παιδί που δεν το βάζει κάτω. Ζω για το γιο μου, είναι τόσο μοναδικός. Η δασκάλα του μου λέει ότι θέλει να κάνει ο,τι κάνουν και τα άλλα παιδιά» αναφέρει η 37χρονη μητέρα του.

aiskdjdask3

Ο Misael παρακολουθείται από γιατρό αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για το πρόβλημά του. Η γιατρός που τον έχει αναλάβει αναφέρει ότι είναι μια δύσκολη περίπτωση καθώς κάθε φορά που την επισκέπτεται έχει πάρει βάρος, μερικές φορές ακόμη και 5 κιλά και ίσως χρειάζεται βοήθεια από γιατρούς εκτός Βραζιλίας.

aiskdjdask4 aiskdjdask5 aiskdjdask6 aiskdjdask7 aiskdjdask9 aiskdjdask10 aiskdjdask11 aiskdjdask12 aiskdjdask13