Ξανά στην κορυφή της λίστας του Forbes ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ βρίσκεται από χθες ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ -και δεύτερος πλουσιότερος στον κόσμο- εκτοπίζοντας τον ιδρυτή και πρόεδρο της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που του είχε «κλέψει» τη θέση.

Η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε περίπου 5,5 δισ. δολάρια τη Δευτέρα και έτσι βρέθηκε σε θέση ισχύος έναντι του Μπέζος, η αξία της περιουσίας του οποίου ενισχύθηκε κατά περίπου 450 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων. Η επιστροφή του Μασκ στην κορυφή ήρθε μετά την ενίσχυση της μετοχής της Tesla κατά 6%, όταν ανακοινώθηκε ότι αυξήθηκε η τιμή του ηλεκτρικού οχήματος Model Y σε ορισμένες περιοχές, μια κίνηση που αντιστρέφει την πορεία των μειώσεων που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως.

Το Forbes υπολογίζει τώρα τη συνολική περιουσία του Μασκ στα 194 δισ. δολάρια και του Μπέζος στα 193,2 δισ. δολάρια.

Βέβαια, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο εξακολουθεί να είναι ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH, ο οποίος έχει περιουσία που φθάνει τα 234,9 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ έχασε την 1η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ από τον Μπέζος για τρίτη φορά μέσα στον Μάρτιο την περασμένη εβδομάδα, όταν η μετοχή της Tesla υποχώρησε σε χαμηλό 10 μηνών, κάτω από τα 170 δολάρια, αφού οι αναλυτές της Wells Fargo χαρακτήρισαν την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Μασκ «εταιρεία ανάπτυξης χωρίς ανάπτυξη».