Η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού έμεινε άναυδη από το παράξενο πλάσμα που εμφανίστηκε στην αυλή της, με τους Αυστραλούς να το χαρακτηρίζουν γρήγορα ως «το πιο χαριτωμένο πλάσμα» που έχουν δει, όταν οι φωτογραφίες του δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η γυναίκα εντόπισε το καφέ πλάσμα που μοιάζει με γυμνοσάλιαγκα κουλουριασμένο δίπλα στον φράχτη του σπιτιού της στη δυτική πλευρά του Σίδνεϊ.

Το παράξενο ον σε μέγεθος μικροσκοπικής κάμπιας έχει ροζ και μαύρα μάτια που το κάνουν να μοιάζει με χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού τράβηξε πολλές φωτογραφίες του εντόμου και τις ανέβασε στο Facebook σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις.

«Ξέρει κανείς τι είναι αυτό το παράξενο πλασματάκι;», ρώτησε η γυναίκα.

Αρκετοί χρήστες σχολίασαν την ανάρτηση, καθώς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι θα μπορούσε να είναι το συγκεκριμένο πλάσμα.

«Είναι κάποιος τύπος κάμπιας», είπε ένας χρήστης.

Άλλοι θεώρησαν ότι ήταν ένα ψεύτικο αντικείμενο που είχε κατασκευαστεί βιαστικά από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

«Σοβαρά νόμιζα ότι κόλλησες μάτια σε μια κάλτσα με περίεργο σχήμα», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Μερικοί πάντως, που δεν ήξεραν τι ήταν το έντομο, είπαν ότι φαίνεται αξιολάτρευτο.

«Αυτό είναι το πιο χαριτωμένο πράγμα που έχω δει ποτέ», έγραψε ένας από αυτούς.

Ο Άντριου Μίτσελ, εντομολόγος στο Μουσείο της Αυστραλίας, είπε ότι το πλάσμα είναι μια προνύμφη και «ακούει» στο βοτανικό όνομα Theretra latreillii, σύμφωνα με την «Daily Mail».

«Βρίσκεται πιο συχνά σε αμπέλια και είναι αρκετά συνηθισμένο, ειδικά αυτήν την εποχή του χρόνου», πρόσθεσε.

«Αυτό το είδος έχει αρκετά μεγάλη εξάπλωση, από την περιοχή Kimberley (στη δυτική Αυστραλία) προς τα ανατολικά, κατά μήκος της παράκτιας λωρίδας, μέχρι το Cape York (στο μακρινό βόρειο Queensland) και μετά νότια μέχρι το Σίδνεϊ.

Το σώμα του εντόμου έχει ένα ιδιαίτερο καφέ χρώμα που του επιτρέπει να προστατεύεται από τους θηρευτές. Τα μάτια με το περίεργο σχήμα χρησιμοποιούνται επίσης από το ζωύφιο για τον ίδιο λόγο.

«Τα πολύχρωμα χαρακτηριστικά του έχουν σχεδιαστεί για να τρομάζει τα αρπακτικά», είπε ο Μίτσελ.

«Όταν απειλούνται, φουσκώνουν το μπροστινό μέρος του σώματός τους, το σηκώνουν στον αέρα, ρουφούν λίγο το κεφάλι και μπορούν να μοιάζουν αρκετά πειστικά με φίδι», συμπλήρωσε.

Οι συγκεκριμένες προνύμφες συναντώνται σε δύο χρώματα, πράσινο και καφέ, με τις ενήλικες να φτάνουν τα 70 χιλιοστά σε μήκος.

Οι κάμπιες βρίσκονται συχνά σε κήπους των προαστίων και δεν υπάρχει κίνδυνος να δαγκώσουν ή να τσιμπήσουν, αλλά έχουν τη δυνατότητα να απελευθερώνουν ένα πράσινο υγρό στην περίπτωση που ενοχληθούν.