Όταν είδα πρώτη φορά τα αρωματικά κεριά που λάνσαρε η Super Κική, αρχικά εντυπωσιάστηκα από τα ονόματα που τους έδωσε. Πράγματι έκανε τη διαφορά, καθώς προϊόντα αυτής της κατηγορίας (που συνήθως έχουν πολύ smooth όρους) βγήκαν στην αγορά με δυναμικές ονομασίες όπως «Μόλις χώρισα», «Τoxic», «Τεκνατζού« και «Βαριέμαι». Είχα δει κάτι παρόμοιο στο εξωτερικό, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, μου άρεσε και η συσκευασία τους. Το animal print στοιχείο πάνω στα βάζα με τα κεριά έβγαζε ένα funky και sassy αποτέλεσμα, που ήταν dopamine teaser και mood booster. Και last but not least, όταν τα μύρισα ήταν μια πραγματική αποκάλυψη. Τα αρώματά τους ήταν μεθυστικά, η γκάμα κάλυπτε όλα τα γούστα και η καύση τους θα έλεγα πως ήταν βραδεία, αφού κράτησαν πολλές ώρες.

Με λίγα λόγια, τα προϊόντα «Naughty Dogs» ήταν value for money. Περνούσες πολύ ωραία όσο έκαιγες το κερί στον χώρο σου, σκορπούσαν ένα αρκετά έντονο άρωμα, αλλά όχι τόσο που να γίνεται ενοχλητικό. Αφού τα έσβηνες, στο δωμάτιο παρέμενε μια διακριτική, ωραία μυρωδιά και όταν τελείωναν, σου έμενε ένα πολύ «άτακτο» βαζάκι για να το χρησιμοποιήσεις ως διακοσμητικό. Προσωπικά, έχω τέσσερα τέτοια βαζάκια μέσα στα οποία έχω βάλει πάρα πολλά πράγματα, τακτοποιημένα με τρόπο που αν έβλεπε η Μarie Kondo, θα ήταν περήφανη για εμένα.

Η Super Κική και η συνέταιρός της, Andrea Boboc, βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο show επιχειρηματικότητας του ANT1 και τόσο με την ιστορία τους όσο και με τα προϊόντα τους ενθουσίασαν τους τρεις από τους πέντε Dragons, τη Μαρία Χατζηστεφανή, τον Τάσο Οικονόμου και τη Λιλή Περγαντά, με αποτέλεσμα να επενδύσουν, αποκτώντας ποσοστά στην εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, τα «Naughty Dogs» θα αρωματίσουν τον χώρο με νότες της αρεσκείας σας και στο τέλος θα σας αφήσουν και κάποια πολύ χρήσιμα memorabilia, που θα σας φανούν χρήσιμα ως αντικείμενα αποθήκευσης και διακόσμησης.

Αρωματικά κεριά: Ένα δυνατό συστατικό για καλό φενγκ σούι

Τα αρωματικά κεριά και το φενγκ σούι μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν ένα ευχάριστο και αρμονικό περιβάλλον στον εσωτερικό χώρο.

Τα βασικά του Φενγκ Σούι

  • Το φενγκ σούι είναι ένα αρχαίο κινεζικό σύστημα, που στοχεύει στη δημιουργία ενός ισορροπημένου και αρμονικού περιβάλλοντος στον χώρο.
  • Ο σκοπός του φενγκ σούι είναι να βελτιώσει τη ροή της ενέργειας, γνωστή ως “Qi”, προάγοντας έτσι την ευημερία, την υγεία και την ευτυχία.
  • Μερικές βασικές αρχές του φενγκ σούι περιλαμβάνουν την τοποθέτηση των αντικειμένων σε συγκεκριμένες θέσεις, για να βελτιώσουν τη ροή της ενέργειας, τη χρήση φυτών και φυσικών στοιχείων, για να ενισχύσουν τη θετική ενέργεια, και την αποφυγή αντικειμένων που μπορεί να δημιουργήσουν αρνητική ενέργεια.

Συνδυάζοντας τα αρωματικά κεριά με τις αρχές του φενγκ σούι, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εσωτερικό χώρο ευχάριστο για την όραση, την όσφρηση και την αύρα σας, που προάγει τη θετική ενέργεια και την αρμονία.

Tο να ανάβει κάποιος αρωματικά κεριά στο σπίτι του είναι μια εξαιρετική ιδέα και μπορεί να φέρει πολλά οφέλη. Ανάλογα με το αρωματικό κερί που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ηρεμιστική, χαλαρωτική ή αναζωογονητική ατμόσφαιρα στον χώρο. Ορισμένα από τα οφέλη του ανάμματος αρωματικών κεριών περιλαμβάνουν:

Δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας: Τα αρωματικά κεριά μπορούν να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, προσθέτοντας ένα ευχάριστο άρωμα, που μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση και την αναζωογόνηση.

Χαλάρωση και μείωση του στρες: Ορισμένα αρώματα, όπως η λεβάντα και το γιασεμί, έχουν γνωστές ιδιότητες χαλάρωσης και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και της έντασης.

Ενίσχυση της διάθεσης: Τα αρωματικά κεριά μπορούν να ενισχύσουν τη διάθεσή σας, δημιουργώντας μια θετική ατμόσφαιρα και βοηθώντας στην αντιμετώπιση της στενοχώριας ή της κούρασης.

Καθαρισμός του αέρα: Ορισμένα αρωματικά κεριά, που περιέχουν φυσικά αιθέρια έλαια, μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα από μικρόβια και άλλες ανεπιθύμητες οσμές.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την ασφάλεια και να μην αφήνετε τα αρωματικά κεριά αναμμένα χωρίς επίβλεψη ή κοντά σε εύφλεκτα υλικά. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει υψηλής ποιότητας κεριά και αρωματικά προϊόντα, για να αποφύγετε ενδεχόμενες εκπομπές επιβλαβών ουσιών.