Το χάσμα μεταξύ των ανθρώπων που απολαμβάνουν το σιδέρωμα και εκείνων που το μισούν είναι τεράστιο. Κάποιοι το βρίσκουν θεραπευτικό, ενώ άλλοι το βρίσκουν εντελώς κουραστικό και βαρετό. Ωστόσο, υπάρχει ένας απροσδόκητος τρόπος με τον οποίο ο χρόνος του σιδερώματος μπορεί να μειωθεί ακόμη και στο μισό.

Και δεν πρόκειται για τίποτα πιο σπουδαίο ή περίπλοκο από ένα απλό ρολό αλουμινόχαρτο! Τυλίγοντας το αλουμινόχαρτο κατά μήκος της σιδερώστρας σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το γύρισμα κάθε ρούχου, επειδή η θερμότητα από το αλουμίνιο αναλαμβάνει την επιπλέον εργασία.

Προσθέτοντας το γρήγορο βήμα της επένδυσης ολόκληρης της σανίδας κάτω από το προστατευτικό κάλυμμα με αλουμινόχαρτο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια θερμαινόμενη επιφάνεια που θα αντικατοπτρίζει τη θερμότητα του σίδερου και θα μειώνει τις τσακίσεις ενώ σιδερώνετε.

Αλουμινόχαρτο στη σιδερώστρα σας

@tamronhallshow

Grab some tin foil and your ironing board, TamFam! This cleaning hack may just change your life. #fyp

♬ original sound – Tamron Hall Show

Το κόλπο επιτάσσει να βεβαιωθείτε ότι όλη η περιοχή στην οποία σιδερώνετε έχει ένα στρώμα αλουμινόχαρτου κάτω από το κάλυμμα που είναι ασφαλές για τα ρούχα. Καθώς το καυτό μέταλλο περνάει πάνω από τα ρούχα σας, το αλουμινόχαρτο θα λειτουργήσει ως ανακλαστήρας και θα στείλει τη θερμότητα πίσω μέσω του καλύμματος και μέσα στο ύφασμα, έτσι ώστε και οι δύο πλευρές των ρούχων να σιδερώνονται ταυτόχρονα. Καθώς σιδερώνετε κάθε σημείο των ρούχων σας, η ανάγκη να τα γυρίσετε από την άλλη πλευρά εξαφανίζεται χάρη σε αυτό το πρακτικό hack.

Ως μονωτικό υλικό, το αλουμινόχαρτο συγκρατεί τη θερμοκρασία του σίδερου και χάρη στο κάλυμμα της σιδερώστρας, το φύλλο λειτουργεί ως αγωγός και διατηρεί τη θερμική ενέργεια όσο εσείς επεξεργάζεστε τα υφάσματα σας.

Η αντανακλαστική, γυαλιστερή πλευρά θα πρέπει να είναι αυτή που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάλυμμα, καθώς αυτό είναι το μέρος που θα συγκρατήσει και θα εκπέμψει θερμότητα στα ρούχα σας. Μόλις τελειώσετε το σιδέρωμα της μιας πλευράς του ρούχου σας, σηκώστε το και ελέγξτε για τυχόν τσακίσεις που μπορεί να έχουν εμφανιστεί όταν το στρώσατε, αλλά το πιο πιθανό είναι να διαπιστώσετε ότι η κάτω πλευρά είναι εξίσου λεία με την επάνω χάρη σε αυτό το έξυπνο hack.