Αν και το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να δροσιστείτε, το να βάζετε πάγο στο πρόσωπό σας είναι μια στρατηγική περιποίησης της επιδερμίδας για όλο το χρόνο, ενώ η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί το μυστικό όπλο για πολλούς κορυφαίους facialists και makeup artists.

Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται το πρόσωπό σας, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι φρέσκοι κύβοι παγωμένου νερού από την κατάψυξη, ειδικά όταν αναμειγνύονται με πράσινο τσάι, καφεΐνη ή γάλα (!), μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, στην ελαχιστοποίηση των πόρων και στην καταπράυνση των φλεγμονών για καθαρό, λαμπερό δέρμα.

Ο πάγος προσφέρει υγιή λάμψη στο πρόσωπο

Για όσο καιρό κάνει μεταμορφωτικές περιποιήσεις προσώπου, ο διάσημος facialist Ole Henriksen, σύμφωνα με τη Vogue, έχει ενσωματώσει παγάκια στις θεραπείες του. «Βελτιώνουν δραματικά την κυκλοφορία στο δέρμα για την υγιή λάμψη που όλοι θέλουμε», λέει. Για να ενισχύσει τα αποτελέσματα, θα ετοιμάσει και θα παγώσει τσάι από σπόρους τριαντάφυλλου, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, καθώς και πράσινο τσάι γεμάτο αντιοξειδωτικά. Για την εφαρμογή, ο Henriksen προτείνει να τυλίξετε ένα παγάκι σε ένα λεπτό βαμβακερό μαντήλι και να κάνετε μασάζ στο δέρμα.

Το πανάρχαιο κόλπο με τον πάγο μπορεί, επίσης, να ενισχύσει τα προϊόντα-ήρωες της αγωγής σας. «Αν εφαρμόσετε έναν ορό στο δέρμα και βάλτε πάγο μετά, τα τριχοειδή αγγεία περιορίζονται και δημιουργείται ένα εφέ έλξης που βοηθά τα συστατικά να διεισδύσουν βαθύτερα», εξηγεί η αισθητικός Renee Rouleau. Η διάσημη facialist Joanna Czech είναι, επίσης, οπαδός της συγκεκριμένης τακτικής -ιδιαίτερα όταν κάνετε μια μάσκα προσώπου. Ο πάγος, όταν εφαρμοστεί μετά τη μάσκα τυλιγμένος σε γάζα κατά μήκος των επιπέδων του προσώπου, σφραγίζει τα φωτιστικά και μαλακτικά συστατικά της επιδερμίδας.

Για να αποκτήσετε λάμψη με ένα γρήγορο βήμα, ωστόσο, ακολουθήστε τα βήματα των σούπερ μόντελ και ακολουθήστε τα βήματα της Κέιτ Μος. Το 45χρονο μοντέλο είναι γνωστό ότι βυθίζει το πρόσωπό της σε έναν νεροχύτη με παγωμένο νερό για να αντιμετωπίσει το πρωινό πρήξιμο.

Ένα άλλο επιτυχημένο μοντέλο που, επίσης, ορκίζεται στο κόλπο αυτό; Η Bella Hadid, η οποία συχνά χρησιμοποιεί τις δυνάμεις μιας παγωμένης περιποίησης προσώπου για τέλεια λάμψη στο πρόσωπό της.