Οι κηλίδες καφέ δεν είναι συνήθως κάτι το σπουδαίο -όταν ο καφές πέσει στο τραπέζι ή τον πάγκο της κουζίνας. Αλλά είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία αν ο καφές χυθεί στο χαλί ή την ταπετσαρία σας. Ευτυχώς, αν έχετε στο σπίτι μωρομάντηλα, μπορείτε να διορθώσετε γρήγορα το πρόβλημα.

Οι λεκέδες από καφέ στο χαλί μπορούν να σταθεροποιηθούν σχετικά γρήγορα και είναι δύσκολο να απομακρυνθούν από αυτό. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: στη θερμότητα του καφέ και στις τανίνες του. Εάν ο καυτός καφές χυθεί σε ύφασμα, η θερμότητα χαλαρώνει τις ίνες του υλικού, επιτρέποντας στον λεκέ να καθίσει βαθύτερα. Αυτό καθιστά πιο δύσκολη την αφαίρεσή του.

Επιπλέον, ο καφές έχει τανίνες, οι οποίες όχι μόνο του δίνουν την χαρακτηριστική πικρή γεύση του, αλλά και το σκούρο χρώμα του. Είναι μια φυσική φυτική βαφή, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργεί έναν δεσμευτικό λεκέ. Όμως, ένα μωρομάντηλο μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση του λεκέ πριν αυτός γίνει μόνιμος στο χαλί ή τον καναπέ σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μωρομάντηλα για να αφαιρέσετε τους λεκέδες του καφέ

Αν χύσατε κατά λάθος το φλιτζάνι καφέ σας, πρέπει να δράσετε γρήγορα. Πάρτε ένα μωρομάντηλο το συντομότερο δυνατό και χρησιμοποιήστε το μαντηλάκι όπως θα κάνατε με ένα πανί εμποτισμένο με ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων –ταμπονάρετε τον λεκέ αντί να τον τρίψετε. Με αυτόν τον τρόπο, το μαντηλάκι απορροφά τον λεκέ αντί να τον τρίψετε βαθύτερα στις ίνες. Αν πρόκειται για μεγάλη διαρροή, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε δύο μωρομάντηλα για καλύτερα αποτελέσματα.

Μόλις φύγει ο λεκές, ολοκληρώστε τη δουλειά παίρνοντας μια βρεγμένη πετσέτα και σκουπίζοντας τυχόν υπολείμματα που έχουν μείνει. Δεδομένου ότι τα μωρομάντηλα είναι σχεδιασμένα για να καταπραΰνουν το δέρμα, έχουν μέσα τους μαλακτικές ουσίες. Αν δεν ξεπλυθούν από το ύφασμα, τα υπόλοιπα μαλακτικά μπορεί να προσελκύσουν σκόνη, καθώς γίνονται κολλώδη μόλις στεγνώσουν. Απλά σκουπίστε απαλά τα υπολείμματα και τελειώσατε!

Γιατί τα μωρομάντηλα θεωρούνται τόσο αποτελεσματικά

Αυτό το hack, σύμφωνα με το housedigest.com, λειτουργεί επειδή τα μωρομάντηλα λειτουργούν ως ένα πανί καθαρισμού. Τα μαντηλάκια είναι υγρά, γεγονός που βοηθά να χαλαρώσουν και να διαλύσουν τα σωματίδια του καφέ στον λεκέ.

Αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι τα μωρομάντηλα έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίζουν το δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι περιέχουν σαπούνι και έλαια που βοηθούν στην απομάκρυνση της βρωμιάς. Έτσι, όταν τα χρησιμοποιείτε, δεν σκουπίζετε απλώς το χαλί ή το ύφασμα του καναπέ με μια στεγνή χαρτοπετσέτα -αντίθετα, το σκουπίζετε με έναν καθαριστικό παράγοντα. Επιπλέον, τα μωρομάντηλα έχουν σχεδιαστεί για να είναι ασφαλή για χρήση σε ευαίσθητο βρεφικό δέρμα, οπότε δεν θα αποχρωματίσουν το ύφασμα σας με σκληρά χημικά.