Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καλοκαιρινή βραδιά αράζετε στη βεράντα, απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι μετά από μια μεγάλη ζεστή μέρα. Το μόνο μειονέκτημα; Τα κουνούπια! Αυτά τα ενοχλητικά ζωύφια μπορούν εύκολα να καταστρέψουν μια γλυκιά καλοκαιρινή νύχτα.

Αποφύγετέ τα αυτό το καλοκαίρι χρησιμοποιώντας μία από τις μοναδικές (και πολύ αποτελεσματικές) συμβουλές που δημοσιεύτηκαν στο familyhandyman.com, για το πώς να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά.

Αποφύγετε τα αρωματικά προϊόντα σώματος

Λοσιόν σώματος

Παρόλο που ορισμένα αρώματα λειτουργούν ως απωθητικά για τα κουνούπια, άλλες κρέμες σώματος ή αρώματα μπορούν στην πραγματικότητα να προσελκύσουν πολύ ευκολότερα τα κουνούπια. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε μακριά από φανταχτερά αρώματα, κολόνιες, αφρόλουτρα ή λοσιόν αν σκοπεύετε να περάσετε χρόνο έξω κατά τις ώρες υψηλής δραστηριότητας των κουνουπιών -από το σούρουπο και μετά.

Απομακρύνετε τις πηγές νερού

Η ύπαρξη προσβάσιμων πηγών νερού γύρω από το σπίτι σας θα προσελκύσει κουνούπια. Γιατί; Επειδή τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους σε στάσιμα ή αργά κινούμενα νερά. Κόβοντας αυτές τις πηγές νερού, μειώνετε τον αριθμό των κουνουπιών που γεννούν αυγά γύρω από το σπίτι σας -και σε αντάλλαγμα, έχετε λιγότερα κουνούπια.

Χρησιμοποιήστε έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού

Μπορεί να ακούγεται σαν μύθος, αλλά το έλαιο από ευκάλυπτο λεμονιού στην πραγματικότητα συνιστάται από πολλούς ειδικούς ως εντομοαπωθητικό. Αν ψάχνετε για μια πιο φυσική θεραπεία για το πώς να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά, λοιπόν, αυτό το έλαιο είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε.

Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα

Είναι αναπόφευκτο ότι ένα ή δύο κουνούπια θα βρεθούν στο δέρμα σας κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι τα κουνούπια έλκονται από τα πιο σκουρόχρωμα υλικά. Όσον αφορά το μήκος των ρούχων, αν μπορείτε να καλυφθείτε, θα πρέπει να το κάνετε. Φορώντας μακριά μανίκια και παντελόνια θα μειώσετε σημαντικά τον αριθμό των τσιμπημάτων κουνουπιών που θα συγκεντρώσετε μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Διατηρείτε φυτά που απωθούν τα κουνούπια

Λεβάντα

Αν και επιστημονικές μελέτες δεν έχουν βρει στοιχεία για φυτά που απωθούν τα κουνούπια, ορισμένα θεωρούνται αποτελεσματικά στην πρόληψη της αναπαραγωγής κουνουπιών σε κοντινή απόσταση. Η θεωρία λέει ότι αυτά τα φυτά εκπέμπουν φυσικές οσμές που τα κουνούπια απλά δεν αντέχουν.