Αν ακολουθείτε πιστά την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, φροντίζετε να κοιμάστε 8 ώρες ημερησίως και πίνετε το απαραίτητο νερό αλλά παρατηρείτε ότι το δέρμα σας δεν είναι και τόσο λαμπερό, τότε κάνετε κάτι λάθος με τη διατροφή σας.

Μάθετε ποιες είναι, σύμφωνα με το womenshealthmag.com, οι καταλληλότερες τροφές που πρέπει να καταναλώνετε για για μια υπέροχη λάμψη από μέσα προς τα έξω και αποκτήστε λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Ντομάτες

ντομάτες

«Οι ντομάτες είναι θαυμάσιες για την υγεία του δέρματος, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και περιέχουν λυκοπένιο, ένα ισχυρό καροτενοειδές που βοηθά στη θωράκιση του δέρματός σας από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας», λέει η διάσημη σεφ και πιστοποιημένη διατροφολόγος Serena Poon.

Σολομός

σολομός

Πιθανότατα γνωρίζατε ότι ο σολομός κάνει καλό γενικά, αλλά ξέρατε ότι είναι, επίσης, εξαιρετικός για το δέρμα σας; Σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Dustin Portela, ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία από τις βλάβες του ήλιου. «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του σολομού έχουν, επίσης, αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνοντας την ερυθρότητα και τον ερεθισμό που μπορεί να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό».

Βατόμουρα

Τα μούρα είναι ουσιαστικά η πηγή της νεότητας. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε ανθοκυανίνες και βιταμίνη C, βοηθούν στην προστασία του δέρματός σας από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και οι φλεγμονές, «Η βιταμίνη C παίζει, επίσης, καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου, βοηθώντας στη διατήρηση της δύναμης και της ελαστικότητας του δέρματός σας» σημειώνει ο Portela.

Γλυκοπατάτες

γλυκοπατάτες ψητές

Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, τα οποία είναι γνωστό ότι προστατεύουν από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και συμβάλλουν στη βελτίωση της ελαστικότητας, της ενυδάτωσης και της υφής του δέρματος. Σύμφωνα με την Poon «Βοηθούν, επίσης, στην αποτροπή των ρυτίδων και των κηλίδων γήρανσης».

Πορτοκάλια

Πορτοκάλια

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C -όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το λάχανο και οι φράουλες- βοηθούν στην προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που μπορούν να προκαλέσουν οξειδωτικό στρες και να οδηγήσουν σε σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και οι ηλιακές κηλίδες. «Η κατανάλωση περισσότερων από αυτά τα φρούτα και λαχανικά μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε καλύτερη ελαστικότητα του δέρματος», εξηγεί η Poon.