Το κοιλιακό λίπος είναι από τα ανεπιθύμητα εκείνα σημεία στο σώμα κάθε γυναίκας, που η καθεμία θα ήθελε να ξεφορτωθεί. Ειδικά τώρα που έρχεται το καλοκαίρι και οι διακοπές μοιάζουν πιο κοντά από ποτέ.

Το eatthis.com μιλώντας με τη Melissa Mitri, συγγραφέα διατροφής και ιδιοκτήτρια του Melissa Mitri Nutrition, προτείνει κάποια υγιεινά σνακ, λοιπόν, που αν τα προσθέσετε στην καθημερινή διατροφή σας θα σας βοηθήσουν να κάψετε το κοιλιακό λίπος που τόσο πολύ επιθυμείτε.

Συνδυαστικά με μια προπόνηση ενδυνάμωσης και ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης και υγιεινών διατροφικών συνηθειών, ετοιμαστείτε να πείτε αντίο στο λίπος της κοιλιάς.

Χούμους με κομμένα μπαστουνάκια λαχανικών

Τα λαχανικά με χούμους είναι ένας εξαιρετικός -για να μην αναφέρουμε, νόστιμος- υγιεινός συνδυασμός σνακ, επειδή προσφέρει θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Αν προσπαθείτε να χάσετε το κοιλιακό λίπος, η προσθήκη λαχανικών στην ημέρα σας είναι ένας αποτελεσματικός αλλά και απλός τρόπος για να το πετύχετε. «Το χούμους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες, ενώ τα λαχανικά είναι υψηλού όγκου (δηλαδή χορταστικά!) και χαμηλής θερμιδικής αξίας, ένας συνδυασμός που κερδίζει για ένα ικανοποιητικό σνακ», εξηγεί η Mitri.

Οι έρευνες υποστηρίζουν πόσο ευεργετικές είναι οι διαλυτές φυτικές ίνες -που βρίσκονται στα λαχανικά- στις προσπάθειες απώλειας λίπους στην κοιλιά σας. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Wake Forest Baptist Medical Center, για κάθε 10 επιπλέον γραμμάρια διαλυτών φυτικών ινών που καταναλώνονται καθημερινά, το σπλαχνικό λίπος μειώθηκε κατά 3,7% σε διάστημα πέντε ετών.

Όσον αφορά τα καλύτερα λαχανικά για την απώλεια λίπους στην κοιλιά, οι ειδικοί συνιστούν κόκκινες πιπεριές σε φέτες, καρότα και μπρόκολο.

Άπαχο γιαούρτι με μούρα

Γιαούρτι με μούρα

Το γιαούρτι είναι γεμάτο με πρωτεΐνες και προβιοτικά που βοηθούν στην υποστήριξη ενός υγιούς εντέρου. Ωστόσο, αυτό το κρεμώδες σνακ είναι γεμάτο και με άλλα οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα με το Medical News Today, περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά, μειώνει την όρεξή σας, προάγει την απώλεια βάρους και ενισχύει το μεταβολισμό σας. Η Mitri επισημαίνει επίσης: «Η προσθήκη μούρων στην κορυφή σας δίνει, επίσης, μια επιπλέον ώθηση φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να προωθήσουν την υγιή απώλεια λίπους».

Φέτες μήλου με βούτυρο ξηρών καρπών

υγιεινό σνακ μήλου

Πείτε όχι στα καθόλου υγιεινά πατατάκια με πολλές θερμίδες και προτιμήστε μερικά υγιεινά σνακ με μήλο! Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε το κοιλιακό σας λίπος, απλώς κόψτε σε φέτες τα μήλα σας και περιχύστε τα με το αγαπημένο σας βούτυρο ξηρών καρπών από πάνω. Αυτό το σνακ συνοδεύεται από πολλές πρωτεΐνες και ευεργετικά λιπαρά.

Τοστ αβοκάντο με βραστά αυγά

Ψωμί με αβοκάντο και σολομό

Δεν είναι μυστικό ότι τα αυγά είναι μια διατροφική «μπόμπα», αλλά ξέρατε ότι μπορούν, επίσης, να σας βοηθήσουν να χάσετε το κοιλιακό σας λίπος; Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Obesity, τα άτομα που ακολούθησαν μια δίαιτα με αυγά παρουσίασαν 61% μεγαλύτερη μείωση του ΔΜΣ, 65% μεγαλύτερη απώλεια βάρους, 34% μεγαλύτερη μείωση της περιφέρειας της μέσης και 16% μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους σε σύγκριση με τα άτομα που ακολουθούσαν μια δίαιτα με κουλούρια.

«Βάζοντας βραστά αυγά στην κορυφή του τοστ αβοκάντο σας, αυτό το σνακ αποτελεί την τέλεια ισορροπία υγιεινών λιπαρών και πρωτεϊνών», λέει η Mitri. «Χρησιμοποιήστε ψωμί ολικής άλεσης, με σπόρους για περισσότερες φυτικές ίνες και ευεργετικά μικροθρεπτικά συστατικά».