Με το πέρασμα των χρόνων το δέρμα σας χάνει την ελαστικότητά του και το κολλαγόνο που είχε όταν ήσασταν νεότερες. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το σώμα σας απλά δεν παράγει κολλαγόνο όπως έκανε στα είκοσί σας χρόνια.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να έχετε επενδύσει μια μικρή περιουσία σε αντιγηραντικές κρέμες και ορούς για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη νεανική σας λάμψη. Εκτός από την εύρεση αυτών των προϊόντων που πρέπει να έχετε, υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί φυσικοί τρόποι για να βοηθήσετε το δέρμα σας να γεράσει πιο αξιοπρεπώς.

Η γήρανση δεν μπορεί να σταματήσει, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλές μεθόδους για να κάνετε τη γήρανση να επιβαρύνει λιγότερο την εμφάνισή σας. Στην πραγματικότητα, η διατροφή, η άσκηση, η προστασία από τον ήλιο και το μασάζ, σύμφωνα με το thelist.com, μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας, να φαίνεται πιο νεανικό.

Το υγιές δέρμα αποζητά προστασία και καθαρό τρόπο ζωής

Σολομός

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας θα φαίνεται όχι και τόσο τέλειο λόγω της έλλειψης κολλαγόνου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά, εύκολα βήματα που μπορείτε να κάνετε από τώρα για να δώσετε ώθηση στο δέρμα σας. Σύμφωνα με την Cleveland Clinic η διατροφή σας και ένας υγιεινός τρόπος ζωής, όπως η αποφυγή του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε το δέρμα σας φρέσκο και νεανικό. Τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως οι ντομάτες, οι πιπεριές, το μπρόκολο και οι φράουλες, είναι γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση του πατρικού χρόνου.

Επιπλέον, η ρέγκα, ο σολομός και ο τόνος είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για τη διατήρηση του κολλαγόνου. Θα μπορούσατε, επίσης, να δοκιμάσετε να τρώτε αμύγδαλα και ηλιόσπορους για να προσθέσετε βιταμίνη Ε για την πρόληψη περαιτέρω κυτταρικής βλάβης.

Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Αντηλιακό στο πρόσωπο

Αν και γεμάτος βιταμίνη D, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει χάος στο δέρμα σας. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία επισημαίνει ότι οι ακτίνες UVA οδηγούν σε ρυτίδες, κηλίδες στο συκώτι και δέρμα με δερματώδη όψη. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύετε το δέρμα σας από τις βλάβες του ήλιου χρησιμοποιώντας μη τοξικό ή οργανικό αντηλιακό και φορώντας προστατευτικά ρούχα, όπως καπέλα και μακριά μανίκια.

Αν αποφεύγετε το αντηλιακό, μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε φυσικά έλαια, όπως λάδι καρύδας και το αμυγδαλέλαιο. Ωστόσο, αυτά συνήθως παρέχουν λιγότερο από SPF 10 και συνιστάται να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον SPF 30 ή υψηλότερο για την προστασία του δέρματος. Τέλος, παράλληλα με τον καθαρότερο τρόπο ζωής, σκεφτείτε να προσθέσετε και ένα μασάζ στο ημερολόγιό σας.