Σε ένα βίντεο TikTok που έχει γίνει πλέον viral, η @kalenthenomad ξεκαθάρισε ένα πράγμα: «Ελπίζω να μην γεράσω με χάρη». Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ίδια θέλει «ρυτίδες στα μάτια και στα μάγουλα από το πολύ γέλιο και χαμόγελο και κηλίδες από τον ήλιο επειδή περνάει πολύ χρόνο έξω».

Ωστόσο, σύμφωνα με το thelist.com, αν η σημερινή αγορά περιποίησης δέρματος, η οποία αξίζει σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια, αποτελεί ένδειξη, οι περισσότεροι άνθρωποι διαφωνούν. Τα προϊόντα αντιγήρανσης υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια.

Η Κλεοπάτρα χρησιμοποιούσε λουτρά με γάλα για να μαλακώσει το δέρμα της, και ο Ισπανός εξερευνητής Juan Ponce de León αναζήτησε την πηγή της νεότητας το 1500 (υποτίθεται ότι βρίσκεται στη Φλόριντα). Όποια κι αν είναι τα προσωπικά σας συναισθήματα για τη γήρανση, είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας από τις βλάβες του ήλιου, να εργάζεστε για την ανάπτυξη μιας ισορροπημένης διατροφής και να περιορίζετε το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Πώς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις λεπτές γραμμές

Γυναίκα περιποιείται το πρόσωπό της με αντιγηραντικό προϊόν

Δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, ακόμη και αν έχετε ήδη να αντιμετωπίσετε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Πρώτα απ’ όλα, ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε τη συλλογή των ενυδατικών προϊόντων σας. «Επειδή το δέρμα λεπταίνει και ξηραίνεται στα 40 λόγω της μείωσης των οιστρογόνων, οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται, επίσης, περισσότερη ενυδάτωση κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας», εξηγεί στο Byrdie η δερματολόγος και δερματοχειρουργός Jennifer Herrmann. «Τα απλά προϊόντα που δεν έχουν άρωμα και είναι σχεδιασμένα για ευαίσθητο δέρμα τείνουν να είναι τα δικά μου αγαπημένα».

Η ίδια προσθέτει πως «Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας άλλος ενυδατικός παράγοντας του δέρματος που δεσμεύει το νερό και διατηρεί το δέρμα να φαίνεται δροσερό και νεανικό». Αν και αυτό δεν θα βοηθήσει απαραίτητα στη μακροπρόθεσμη πρόληψη των ρυτίδων, θα βελτιώσει την άμεση εμφάνιση των λεπτών γραμμών. Σακούλες κάτω από τα μάτια; Το τρίψιμό τους θα οδηγήσει μόνο σε αυξημένη υπερμελάγχρωση. Αντιθέτως, απλώστε απαλά ενυδατική κρέμα και concealer ή, αν πραγματικά θέλετε να κάνετε σπατάλες, μια κρέμα ματιών με καφεΐνη.

Αν έχετε αποχρωματισμούς και σκούρες κηλίδες από την πολυετή έκθεση στον ήλιο, εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας με τη βοήθεια βιταμίνης C, ενός χημικού peeling (φυσικά με την έγκριση του δερματολόγου σας), μιας θεραπείας με λέιζερ στο γραφείο ή μικροδερμοαπόξεσης. Τέλος, μην παραμελείτε ποτέ το αντηλιακό σας. Extra tip: Εφαρμόστε αντιοξειδωτικούς ορούς πριν από το αντηλιακό για αυξημένη αποτελεσματικότητα.