Όλοι γνωρίζετε ότι η βιταμίνη C είναι ένα καταπληκτικό θρεπτικό συστατικό που  βοηθά στην υποστήριξη της υγείας σας με πάρα πολλούς τρόπους. Όμως τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C, μπορούν να συμβάλουν στην ταχύτερη γήρανση του δέρματός σας. Παρακάτω, θα μάθετε πως η βιταμίνη C κρατά το δέρμα σας νεανικό και υγιές καθώς μεγαλώνετε.

1. Βελτιώνει την ελαστικότητα

Γερνώντας, το σώμα μας παράγει όλο και λιγότερο κολλαγόνο. Η βιταμίνη C μπορεί να συνθέσει αποτελεσματικά το κολλαγόνο, βοηθώντας στην αναπλήρωση του. Με τον τρόπο αυτό διατηρεί την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματός σας.

2. Καταπολεμά τις γραμμές και τις ρυτίδες

Όταν πρόκειται για λεπτές γραμμές, ρυτίδες και άλλες βλάβες της επιδερμίδας, η βιταμίνη C βοηθά στην προστασία από αυτές και στην αναγέννηση της επιδερμίδας σας, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

3. Εξομαλύνει τον τόνο και ελαχιστοποιεί την ερυθρότητα

Το κηλιδωμένο, ανομοιόμορφο δέρμα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο, οι ορμόνες και τα ιατρικά θέματα υγείας. Η βιταμίνη C καταπολεμά την ερυθρότητα, καθώς βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων τριχοειδών αγγείων που την προκαλούν.

4. Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής

Εάν το δέρμα σας είναι κόκκινο, ερεθισμένο και παρουσιάζει σημάδια εξανθήματος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε μία μόλυνση ή αλλεργική αντίδραση. H βιταμίνη C είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση των σημείων που σχετίζονται με φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις (π.χ. δερματίτιδα, ακμή).

5. Ηρεμεί τα ηλιακά εγκαύματα

Η βιταμίνη C βοηθά στην επιτάχυνση της ανανέωσης των κυττάρων, που σημαίνει ότι το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο αναζωογονείται και επουλώνεται πιο γρήγορα.

6. Αναζωογονεί το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα, υπερμελάγχρωση, ηλιακές κηλίδες, ροδόχρους ακμή, κ.λπ. Η καθημερινή εφαρμογή βιταμίνης C μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από υπερβολική ζημιά. Η βιταμίνη C μειώνει τα σημάδια, καθώς αναστέλλει την παραγωγή του ενζύμου που συμβάλλει στην παραγωγή μελανίνης.

Ενώ η βιταμίνη C υπάρχει σε πολλά από τα καθημερινά μας τρόφιμα (λάχανο, μπρόκολο, φράουλες, πορτοκάλια), πρέπει να την εφαρμόσετε τοπικά για ν’ απολαύσει το δέρμα σας πλήρως τα οφέλη της. Η βιταμίνη C ενσωματώνεται καλύτερα στη ρουτίνα φροντίδας του προσώπου σας, μ’ έναν ορό (serum). Οι οροί είναι πιο αποτελεσματικοί γιατί είναι πιο συμπυκνωμένοι από τις ενυδατικές κρέμες και απορροφώνται ευκολότερα από το δέρμα σας.

Η βιταμίνη C πρέπει να γίνει βασικό στοιχείο στην καθημερινή περιποίηση προσώπου. Κάθε πρωί και βράδυ, ακολουθείστε με τη σειρά τα παρακάτω βήματα:

  1. Καθαρισμός προσώπου
  2. Serum προσώπου με βιταμίνη C
  3. Ενυδατική κρέμα

Το Pure Vitamin C10 της La Roche Posay είναι ιδανικό serum προσώπου με βιταμίνη C. Περιέχει την πιο βιολογικά δραστική μορφή της καθαρής βιταμίνης C που ενισχύει τη φωτεινότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματός σας. Ο συγκεκριμένος ορός, αποκαλύπτει όλη τη λάμψη του ευαίσθητου δέρματος, προλαμβάνει και διορθώνει τα σημάδια γήρανσης ενώ βελτιώνει την ποιότητα και την υφή του δέρματος. Στις 4 εβδομάδες χρήσης, το 84% παρατηρεί ότι οι πόροι συσφίγγονται και είναι λιγότερο ορατοί.

Τέλος, μην ξεχνάτε κάθε πρωί να εφαρμόζετε αντηλιακό μετά την ενυδάτωση, προκειμένου τα δύο προϊόντα να συνεργάζονται, για την καταπολέμηση των βλαβών που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία στο πρόσωπό σας.