Ένα σέξι δωμάτιο ξενοδοχείου, ένα βελούδινο κρεβάτι και ένα ανοιχτό μπουκάλι σαμπάνιας. Η Emma Reid είχε τα πάντα έτοιμα για μια ερωτική νύχτα με τον σύζυγό της. Μόνο ένα πράγμα χρειαζόταν προσοχή. Η υποτονική σεξουαλική της επιθυμία.

Η Έμμα, 55 ετών, μητέρα και συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, παντρεμένη με τον πρώην μηχανικό Κέβιν, 61 ετών, ανέφερε πως «στην ηλικία των 47 ετών, μετά από 21 χρόνια σεξουαλικά ικανοποιητικού γάμου, έφτασα στην εμμηνόπαυση, σταμάτησα να έχω οργασμούς εντελώς και πάλευα ακόμη και να ερεθιστώ».

«Αυτό που παλιότερα διαρκούσε λεπτά, τώρα διαρκούσε ώρες. Ο Κέβιν έκανε ό,τι μπορούσε για να έχω κάποια απόλαυση από το σεξ, αλλά ήταν σαν να ήμουν νεκρή από τη μέση και κάτω. Μετά από λίγο, σταμάτησα να θέλω να προσπαθώ, γιατί ήταν τόσο καταθλιπτικό να ελπίζω συνέχεια ότι κάτι θα συμβεί, μόνο και μόνο για να απογοητευτώ» αναφέρει η ίδια για τις στιγμές απόλαυσης που δεν μπορούσε να έχει. «Ένιωθα σαν να είχα χάσει ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου και ανησυχούσα για το τι θα σήμαινε αυτό για το γάμο μου».

«Λένε ότι τα περισσότερα πράγματα βελτιώνονται με την ηλικία, αλλά για πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένου και εμού, αυτό δεν περιλαμβάνει το σεξ».

Σύμφωνα με το thesun.co.uk, στο νέο βιβλίο «Feeling Blah?» της Tanith Carey, η ίδια λέει πως «συνήθως, η απώλεια απόλαυσης του σεξ ή η αδυναμία να απολαύσετε ευχάριστες εμπειρίες στο κρεβάτι πλήττει τις γυναίκες γύρω στην ηλικία της προεμμηνόπαυσης, μεταξύ 45 και 55 ετών, και έναν μικρότερο αριθμό ανδρών περίπου στην ίδια ηλικία».

«Προκαλείται όταν το κύριο σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, όπου σχηματίζονται τα συναισθήματα ευχαρίστησης, δε λειτουργεί πλέον όσο καλά θα έπρεπε λόγω ορμονικών αλλαγών και νευρικής βλάβης με την πάροδο του χρόνου».