Η χαλαρή επιδερμίδα είναι ένας φυσικός παράγοντας της ζωής που σχεδόν όλοι μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή. Ωστόσο, μπορείτε να διατηρήσετε το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας σας λείο και ελαστικό, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών.

Αν αντιμετωπίζετε χαλαρό δέρμα, λοιπόν, το eatthis.com, μιλώντας με την δερματολόγο της Better Goods. Dr. Alpana Mohta σας έχει τα καλύτερα tips.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης με συστατικά που ενισχύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη

Κρέμα ματιών

Ενώ μπορείτε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης που διατηρούν την εξωτερική σας επιφάνεια καθαρή, ενυδατωμένη και λαμπερή, η Dr. Mohta λέει ότι μπορείτε, επίσης, να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του χαλαρωμένου δέρματος. Για να το κάνετε αυτό, προτείνει: «Χρησιμοποιήστε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν συστατικά που ενισχύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι πρωτεΐνες που βοηθούν στη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος».

Από εκεί και πέρα, η Dr. Mohta εξηγεί ότι τα προϊόντα περιποίησης με συστατικά όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η ρετινόλη και τα άλφα υδροξυοξέα (AHA) μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου και να βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματός σας.

Ασκηθείτε τακτικά

Γυναίκα ασκείται με την τεχνική του πιλάτες

Μπορεί να σκέφτεστε ότι η γυμναστική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε καλή φόρμα και να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο υγιείς -πράγμα που είναι απολύτως έτσι. Ταυτόχρονα, η τακτική άσκηση μπορεί να είναι απίστευτα ευεργετική για το δέρμα σας.

«Η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση και σύσφιξη του δέρματος χτίζοντας μυς από κάτω», εξηγεί η Dr. Mohta. Ωστόσο, για να δείτε τα αποτελέσματα που αναζητάτε, στοχεύστε σε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση ή 75 λεπτά έντονης άσκησης κάθε εβδομάδα, όπως συνιστάται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Υιοθετήστε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή

Διατροφή με πρωτεΐνες

«Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του υγιούς δέρματος και της συνολικής υγείας», λέει η Dr. Mohta. Βέβαια, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε τακτικά για ένα μενού που θρέφει το δέρμα και οι οποίες είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά και η μαύρη σοκολάτα.

«Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες», εξηγεί η Dr. Mohta. «Εξουδετερώνοντας αυτές τις ελεύθερες ρίζες, τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της χαλάρωσης και στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος».

Τώρα που ξέρετε τι πρέπει να τρώτε, είναι σημαντικό να ξέρετε τι δεν πρέπει να τρώτε. Σύμφωνα με την Dr. Mohta, θα πρέπει να μείνετε μακριά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, καθώς μπορούν να οδηγήσουν σε φλεγμονή και διάσπαση της ελαστίνης και του κολλαγόνου στο δέρμα σας.

Κοιμηθείτε αρκετά

Μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Το να βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν καλό ύπνο μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο. Ωστόσο, είναι σημαντικό για τη συνολική υγεία και ευεξία σας. Στην πραγματικότητα, το να μην κοιμάστε καλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ζητήματα όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, η καρδιακή νόσος, το εγκεφαλικό επεισόδιο και ο διαβήτης, σύμφωνα με το CDC, ενώ και η υγεία του δέρματός σας εξαρτάται, επίσης, από τον καλό ύπνο. Η Dr. Mohta επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «Ο επαρκής ύπνος είναι σημαντικός για τη συνολική υγεία και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος». Το WebMD, μάλιστα, εξηγεί ότι νέο κολλαγόνο παράγεται στο δέρμα ενώ κοιμάστε και αυτό το κολλαγόνο διατηρεί το δέρμα σας σφιχτό.