Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ έχει γίνει μια από τις πιο εμβληματικές γυναίκες στο Χόλιγουντ από το ξεκίνημά της ως Carrie Bradshaw στο Sex and the City το 1998, και με το Hocus Pocus 2 που κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά καιτο spin-off του Sex a nd the City, And Just Like That, να γυρίζει τη 2η σεζόν, η SJP δεν πρόκειται να μειώσει ταχύτητα σύντομα.

Πώς λοιπόν η SJP 57χρονη ηθοποιός, επιχειρηματίας, σύζυγος, μητέρα και fashion icon είναι τόσο ενεργή και πολυάσχολη, διατηρώντας παράλληλα τόσο καλά την υγεία στα τέλη της δεκαετίας των 50;

Απολαμβάνει το καλό φαγητό και την άσκηση

Σε μια συνέντευξη που έδωσε το 2021 στο Grub Street του New York Magazine, σύμφωνα με όσα αναφέρει το eatthis.com, η SJP μοιράστηκε το πώς αισθάνεται όταν απολαμβάνει τα αγαπημένα της φαγητά με τον σύζυγό της, Matthew Broderick.

«Εκατό τοις εκατό, το να τρώω φαγητό που αγαπώ μοιάζει με πολυτέλεια. Στο σπίτι μας, δίνουμε συνεχώς προσοχή στο επίπεδο απόλαυσης στο τραπέζι», λέει. «Δεν θέλω να υπονοήσω ότι ολόκληρη η συζήτησή μας στο δείπνο είναι η βαθμολόγηση του γεύματος, αλλά σίγουρα το απολαμβάνουμε συνειδητά».

Φαίνεται ότι η Πάρκερ ξέρει πώς να εξισορροπεί την αγάπη της για το φαγητό με τη φροντίδα της υγείας της, καθώς έχει μιλήσει πολύ έντονα για την αγάπη της για το περπάτημα. Στη συνέντευξή της όταν ρωτήθηκε «ποια είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη;», απάντησε «το περπάτημα».

Ενώ σε συνέντευξή της στο The Doctors το 2016, η SJP αποκάλυψε τα μυστικά της ομορφιάς της στα 50 της: «Περπατάω, ζω στην πόλη. Περπατάω πολύ. Αυτή τη στιγμή αυτό είναι το μόνο για το οποίο έχω χρόνο, αλλά ζω επίσης σε ένα σπίτι με τέσσερις ή πέντε ορόφους σκάλες. Κάτι που με βοηθάει στο να γυμνάζομαι, ακόμη κι αν δεν γυμνάζομαι».

Τρώει πλούσιο πρωινό τις πολυάσχολες ημέρες

Οι έρευνες έχουν δείξει συνεχώς ότι η κατανάλωση ενός υγιεινού, πρωτεϊνούχου και πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά πρωινού μπορεί να βοηθήσει σε πράγματα όπως ο καλύτερος μεταβολισμός, και ενώ η SJP δεν ξεκινάει πάντα τη μέρα της με πρωινό, φαίνεται ότι τουλάχιστον βρίσκει το χρόνο να «ανεφοδιάζεται» καλά πριν από τις πολυάσχολες μέρες των γυρισμάτων.

«Έχω περίεργες διατροφικές συνήθειες. Συνήθως δεν τρώω πρωινό, εκτός αν κάνω γυρίσματα, και όταν κάνω γυρίσματα, τρώω ένα πλήρες, ογκώδες, τρελό πρωινό. Όταν είμαι σπίτι και πηγαίνω μόνη μου στη δουλειά, σηκώνομαι πολύ νωρίς και πίνω μόνο καφέ», λέει στο Grub Street.

Πίνει μόνο έναν καφέ την ημέρα

Με κάποια τόσο πολυάσχολη όσο η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πίνει πολύ καφέ. Η ίδια λέει στο Grub Street: «Πίνω εσπρέσο ή -είστε έτοιμοι γι’ αυτό;- Nescafé στιγμιαίο καφέ. Είναι σαν να βρίσκεσαι στην Ελλάδα». Αν και είναι λάτρης του καφέ, η SJP περιορίζεται πάντα σε ένα φλιτζάνι την ημέρα. «Μου αρέσει να φτιάχνω καφέ στο σπίτι, αν και πίνω μόνο ένα φλιτζάνι το πρωί. Αν τον έπινα όλη μέρα, θα ήμουν χάλια».

Με όλες αυτές τις υγιεινές συνήθειες, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί η Πάρκερ δείχνει εντυπωσιακή στα 57 της!