Όσον αφορά το λαμπερό καλοκαιρινό στυλ, κανείς δεν το έκανε καλύτερα από τις Τζάκι Κένεντι, Γκρέις Κέλι και Όντρεϊ Χέπμπορν. Από τα υπερμεγέθη γυαλιά ηλίου μέχρι τα κομψά αέρινα φορέματα, και τα τρία είδωλα της μόδας άνοιξαν το δρόμο με αξιομνημόνευτες και καταλυτικές ενδυματολογικές επιλογές που συνεχίζουν να δίνουν το στίγμα τους κατά τη διάρκεια των θερμότερων εποχών σήμερα.

Όντρεϊ Χέπμπορν

Ένα τέτοιο διακριτικό στυλ που ειδικά εξακολουθεί να έχει απήχηση; Η μπαντάνα, η οποία αποτέλεσε βασικό καλοκαιρινό αξεσουάρ τις πιο ηλιόλουστες μέρες για τις Κένεντι, Κέλι και Χέπμπορν, όταν χαλάρωναν στην ακτή ή διέσχιζαν τη Γαλλική Ριβιέρα με ανοιχτά κάμπριο. Τι άλλο, εκτός από αυτό, μπορεί να είναι πιο λαμπερό άλλωστε;

Υιοθετήστε το στυλ της Τζάκι Κένεντι με κομψές και διαχρονικές μπαντάνες, τέλειες για το καλοκαίρι

Τζάκι Κένεντι

Συνήθως στυλιζαρισμένα πάνω από τα μαλλιά και δεμένα κάτω από το πηγούνι ή στο πίσω μέρος του λαιμού, αυτά τα εμβληματικά ελαφριά τετράγωνα από μετάξι αποπνέουν κομψότητα και εκλεπτυσμένη φινέτσα, ενώ αποτελούν, ταυτόχρονα, μια χαμηλών τόνων αλλά κομψή εναλλακτική λύση για τα καπέλα με φαρδύ γείσο.

Αυτά τα μικρά αλλά πανίσχυρα υφάσματα είναι τόσο ευέλικτα που μπορούν, επίσης, να φορεθούν γύρω από μια αλογοουρά ή έναν κότσο, δεμένα σε έναν όμορφο φιόγκο ή ακόμη και ριγμένα γύρω από τους ώμους, ανάλογα με το κόψιμο.

Μπαντάνα

Αν χρειαζόσασταν περισσότερες αποδείξεις για τη διαχρονική δύναμη και τη διαχρονικότητά τους, τα head wraps που πλαισιώνουν το πρόσωπο επιστρέφουν σταθερά στις πασαρέλες τα τελευταία χρόνια, με οίκους μόδας όπως ο Gucci και ο Versace να τα ενσωματώνουν στα νέα τους στυλ, αναφέρει το Elle. Αποτελούν ακόμη και απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία συχνά φοράει ένα μαντήλι Hermes ως μέρος του πιο σπορ, καθημερινού της στυλ.

Αν θέλετε κι εσείς, λοιπόν, οι καλοκαιρινές σας εμφανίσεις να χαρακτηρίζονται από αέρινη φινέτσα και απαράμιλλο στυλ δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε διπλά. Ακολουθήστε την τάση εγκαίρως για το καλοκαίρι και προμηθευτείτε το μαντήλι που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ σας.