Το εκρηκτικό σούπερμοντελ της Victoria’s Secret, Emily DiDonato, μοιράζεται τρεις καθημερινές συμβουλές ομορφιάς που την βοήθησαν να διατηρήσει το δέρμα της λαμπερό και τα μαλλιά της απαλά και μεταξένια. Από τότε, μάλιστα, που έμεινε έγκυος συνειδητοποίησε ότι οι πιο αξιόπιστες συνήθειες ομορφιάς είναι αυτές που παραμένουν απλές: «Αν το κρατάς απλό, μείνε σε αυτό και συνεπής, το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει», εξηγεί στο mindbodygreen.com.

Πρωινό smoothie κολλαγόνου

Με τα χρόνια, η DiDonato λέει ότι έμαθε να παίρνει τα πράγματα με μια προσέγγιση από μέσα προς τα έξω, τροφοδοτώντας το σώμα της με θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα. Και ενώ ολόκληρη η μέρα της αποτελείται από ισορροπημένα γεύματα, το πρωινό της το ξεκινάει με ένα συγκριμένο smoothie.

«Αφού γυμνάζομαι, συνήθως απολαμβάνω και ένα smoothie με πρωτεΐνη κολλαγόνου, γάλα αμυγδάλου, βατόμουρα, σπανάκι και ανάμεικτα λαχανικά. Θα προσθέσω λίγο κακάο, λιναρόσπορο ή σπόρους chia. Μερικές φορές όλα τα παραπάνω, μερικές φορές μόνο ένα από αυτά», αποκαλύπτει στο mindbodygreen.com.

Το σούπερμοντελ Έμιλυ ΝτιΝτονάτο

Καθημερινή χρήση ορού βιταμίνης C

Η DiDonato διατηρεί τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας της σε καθημερινή βάση ακολουθώντας πιστά τα παρακάτω βήματα: πλύσιμο προσώπου, ορός, ενυδατική κρέμα και εφαρμογή αντηλιακού. Πώς λοιπόν διατηρεί το δέρμα της τόσο σφριγηλό, λαμπερό και φρέσκο; Λοιπόν, εστιάζει στο κολλαγόνο μέσω της βιταμίνης C. «Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου το πρωί και το βράδυ είναι σχεδόν η ίδια», λέει. «Το αγαπημένο μου προϊόν είναι ένας ορός βιταμίνης C επειδή βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Είναι, επίσης, πραγματικά ενυδατικός και δίνει στο δέρμα μου αυτή τη λάμψη. Βλέπετε, η βιταμίνη C βοηθά όχι μόνο στη σταθεροποίηση του τρέχοντος κολλαγόνου σας, αλλά είναι ένα ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό στη διαδικασία σύνθεσης και διασύνδεσης».

Περιποίηση μαλλιών με λάδι

Για τα φυσικά σγουρά και κυματιστά μαλλιά της, έμαθε με τα χρόνια να μην τα πλένει πολύ. «Μου πήρε λίγο χρόνο, αλλά τελικά κατάφερα να εκπαιδεύσω τα έλαια του τριχωτού της κεφαλής μου», λέει, εφαρμόζοντας ενυδατικά προϊόντα για να διατηρεί τα μαλλιά της απαλά. «Τα βράδια, χρησιμοποιώ πάντα κάποιο είδος λαδιού μαλλιών. Μερικές φορές χρησιμοποιώ λάδι βιταμίνης Ε. Μερικές φορές χρησιμοποιώ καθαρό σκουαλένιο», λέει το σούπερμοντελ προσθέτοντας πως «Μου αρέσει να το εφαρμόζω και μετά να πηγαίνω για ύπνο με αυτό στα μαλλιά μου».