Η αναζήτηση των ιδανικότερων προϊόντων για την περιποίηση των μαλλιών σας δεν αποτελεί και την πιο εύκολη υπόθεση. Και σίγουρα όχι και την πιο οικονομική. Και εδώ έρχεται για ακόμη μία φορά η φύση να μας υπενθυμίσει πως λύση υπάρχει. Και μάλιστα φυσική, χωρίς χημείες, και χωρίς να χρειαστεί να βάλετε το χέρια βαθιά στην τσέπη.

Τα φυσικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα λεία μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν

Σύμφωνα με το Healthline αρχικά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πρώτα τον τύπο των μαλλιών σας, ώστε να γνωρίζετε ποια συστατικά θα έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα κατά την περιποίησή τους. Γενικά, τα ίσια μαλλιά συνήθως δεν χρειάζονται τόσο λάδι μαλλιών όσο και τα σγουρά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ίσια μαλλιά επιτρέπουν στα φυσικά έλαια που προέρχονται από το τριχωτό της κεφαλής να κάνουν τη διαδρομής τους προς τα κάτω και μέσα στην τρίχα σας ευκολότερη.

Τα έλαια αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας για λεία, μεταξένια μαλλιά

Για όλες εσάς, λοιπόν, που επιθυμείτε λεία και μεταξένια μαλλιά, τα έλαια αποδεικνύονται ο καλύτερος σύμμαχός σας. Για παράδειγμα, το λάδι καρύδας μπορεί να είναι ικανό να διεισδύσει στον άξονα της τρίχας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The International Journal of Trichology, το λάδι καρύδας μπορεί να περιορίσει την απώλεια πρωτεϊνών στα μαλλιά, όταν χρησιμοποιείται ως μάσκα ή θεραπεία.

Το ελαιόλαδο, από την άλλη, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός φράγματος γύρω από την επιδερμίδα που προστατεύει τα μαλλιά σας από τυχόν ζημιές που προκαλούνται από τα μόρια νερού. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα σε βρεγμένα μαλλιά και να συγκεντρώσετε το λάδι στα άκρα, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να μην φαίνονται λιπαρά.

Το μαροκινό λάδι argan, εν τω μεταξύ, το οποίο βρίσκεται ήδη σε πολλά σαμπουάν και μαλακτικά, πιστεύεται επίσης ότι έχει ενυδατικές ιδιότητες και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσες ταλαιπωρούνται με αρκετά ξηρά μαλλιά.

Όταν χρησιμοποιείτε έλαια στα μαλλιά σας μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε το λάδι ή ένα μαλακτικό αρωματισμένο με λάδι σε υγρά μαλλιά αφού πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και μαλακτικό. Ωστόσο, εάν τα μαλλιά σας φαίνονται πολύ λιπαρά, μπορείτε να εφαρμόσετε το λάδι μόνο στα άκρα των μαλλιών σας, αναφέρει το Byrdie.