Πλούσια σε μαγνήσιο, ασβέστιο και αμινοξέα η εξωτική καρύδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό δώρο της φύσης για την υγεία μας. Εκτός από τα δροσιστικά ποτά που μπορείτε να φτιάξετε με το νερό της, η καρύδα χρησιμοποιείται με πιο ευεργετικούς τρόπους τόσο για την περιποίηση του δέρματος, όσο και των μαλλιών.

Δείτε παρακάτω τα δύο πιο δημοφιλή προϊόντα που μπορείτε να κάνετε μόνες σας στο σπίτι με βάση την καρύδα και να τα χρησιμοπποιήσετε μετέπειτα για την δημιουργία διαφόρων προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης.

Λάδι καρύδας

Το πιο δημοφιλές και διακεκριμένο προϊόν που μπορείτε να «αντλήσετε» από την καρύδα. Έχει μια τεράστια συλλογή σε οφέλη για το σώμα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μαγείρεμα, ως μία υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλους τύπους μαγειρικών λαδιών. Το λάδι καρύδας, λοιπόν, έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους ενά καταναλώνεται σε καθημερινή βάση και λειτουργεί, επίσης, ως ένας φυσικός τρόπος για την αύξηση της απορρόφησης του μαγνησίου και του ασβεστίου από το σώμα.

Για να το παρασκευάσετε στο σπίτι σας αφαιρέστε την καρύδα από το κέλυφός της και χτηπήστε την σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Τοποθετήστε την σε ένα βάζο και αφήστε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ. Μέχρι το πρωί, το λάδι της θα έχει χωριστεί από την υπόλοιπη καρύδα η οποία θα επιπλέει σαν ένα είδος γιαουρτιού. Χωρίστε τα δύο μέρη και απολαύστε τα οφέλη του λαδιού χρησιμοποιώντας το στη μαγειρική.

Βούτυρο καρύδας

Η επαρκής κατανάλωση βουτύρου καρύδας μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να ενισχύσει την ανοσία του. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματικό και με την απλώεια βάρους καθώς περιέχει υγιή λίπη που σας κάνουν να νιώθετε πληρέστεροι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για να το φτιάξετε στο σπίτι σας, λοιπόν, χτυπήστε την καρύδα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή και τοποθετήστε την σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Διατηρήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 2- 3 εβδομάδες.