Η πρώτη φορά που κάνεις έρωτα στη ζωή σου είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής σου. Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι αυτή η φορά θα είναι το καλύτερο σεξ της ζωής σου. Η αμηχανία, η άγνοια (όσα κι αν έχεις διαβάσει, όσα κι αν σου έχουν πει, τίποτα δεν συγκρίνεται με την δική σου προσωπική εμπειρία και γνώμη) θα κυριαρχούν και το πιο πιθανό είναι να μην αφεθείς για να απολαύσεις το σεξ.

Στην προσπάθειά μου να σου προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ πάνω σ’ αυτόν τον τομέα σου ‘χω τις 10 εντολές της πρώτης φοράς. Ακολούθησέ τις και δεν θα χάσεις.

Πρώτα η ασφάλεια
Δεν υπάρχει απολύτως ασφαλές σεξ, αλλά βεβαιώσου ότι θα το κάνεις όσο πιο ασφαλές γίνεται. Χρησιμοποίησε προφυλακτικό και συζήτησε με το αγόρι σου για τις προηγούμενες σεξουαλικές του επαφές. Μπορεί το θέμα να είναι λίγο «άβολο», να θυμάσαι όμως ότι οι ετεροφυλοφιλικές γυναίκες παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα από τους άντρες. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μην περιμένεις πολλά

Η σεξουαλική πράξη συνήθως βελτιώνεται όσο γνωρίζεις τον άλλο, όσο εξοικιώνεται ο ένας με το κορμί του άλλου και αισθάνεστε άνετα. Γι’ αυτό μην αισθανθείς άγχος να γίνει αυτή η φορά η καλύτερη. Θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Ανάπνεε
Η πρώτη φορά μπορεί να είναι έντονη και γεμάτη άγχος. Ίσως ακόμα να είναι περιλαμβάνει και λίγο πόνο. Πάρε το χρόνο σου, πάρε βαθιές αναπνοές και προσπάθησε να είσαι χαλαρή.

Μην ξεχάσεις τα προκαταρκτικά
Όλα όσα προηγούνται της σεξουαλικής πράξης –τα φιλιά, τα χάδια, ο στοματικός έρωτας- είναι μέρος του συνόλου που λέγεται «κάνω έρωτα». Δεν είναι μόνο η διείσδυση…

Μην προχωρήσεις αν δεν ερεθιστείς

Δεν είναι μόνο που θέλεις να… θέλεις, είναι και που ερεθισμός συνεπάγεται καλή λίπανση της περιοχής και άρα λιγότερο πόνο και περισσότερη απόλαυση. Αν δεν έχεις ερεθιστεί, θα αισθανθείς δυσφορία ή πόνο κατά την διείσδυση και θα χάσεις όλη την μαγεία της πράξης. Αν ο ερεθισμός δεν έρχεται, καλύτερα να μείνετε στα προκαταρκτικά και να αφήσεις την ολοκλήρωση για όταν θα είσαι έτοιμη.

Μίλα
Πες στο αγόρι σου τι σου αρέσει και τι όχι. Τα αγόρια αισθάνονται ευγνωμοσύνη όταν τους δίνεις τέτοια tips γι’ αυτό μην ντρέπεσαι, διαφώτησέ τον.

Μην συμπεραίνεις ότι τα ξέρει όλα

Μπορεί να είναι εξίσου άπειρος με εσένα και όλες τις πληροφορίες του να τις έχει πάρει από ταινίες πορνό που –πίστεψέ με- απέχουν πολύ από τον πραγματικό έρωτα. Μπορεί ακόμα να έχει συλλέξει πληροφορίες από φίλους και ξέρεις πως κοκορεύονται τα αγόρια και τι ψέματα μπορεί να έχει ακούσει. Ακόμα όμως κι αν έχει προηγούμενες ερωτικές εμπειρίες, κάθε φορά είναι μοναδική. Μάλλον θα έχει άγχος να σε ευχαριστήσει, μην περιμένεις όμως να τα ξέρει και όλα.

Μην περιμένεις να έρθεις σε οργασμό

Αν συμβεί θα είναι ιδανικό αλλά οι περισσότερες γυναίκες δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό τις πρώτες φορές με έναν άντρα (ακόμα και οι πεπειραμένες). Ο οργασμός θα έρθει μαζί με την άνεση και με συγκεκριμένες γνώσεις για το σώμα σου και για το σώμα του συντρόφου σου, κι αυτό θέλει το χρόνο του.

Μην υποκριθείς

Αν τον κάνεις, ο μόνος που κοροϊδεύεις είναι ο εαυτός σου. Αν φτάσεις κοντά στην κορύφωση, πες του το. Θα δυναμώσεις τη σχέση σας και θα του δώσεις κίνητρο για την επόμενη φορά.

Μπορεί εκείνος να μην λειτουργήσει.
Το αγόρι σου ίσως έχει τόσο άγχος όσο έχεις κι εσύ. Η πρόωρη εκσπερμάτωση ή η αδυναμία στύσης είναι πράγματα που συμβαίνουν συχνά στους άντρες όταν κάνουν έρωτα πρώτη φορά με μια γυναίκα. Αν υπάρξουν τέτοια «ατυχήματα» μην το κάνεις θέμα, ούτε να συμπεράνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα ή με εκείνον. Το πιο πιθανό είναι ότι σιγά σιγά όλα θα λειτουργήσουν όπως πρέπει.

Πηγή: fe-mail.gr