Περνούσε η παρέα σας από τη γειτονιά και είπε να ανέβει για ένα «γεια»; Ήρθαν επισκέψεις που δεν τις περιμένατε ή είχατε ξεχάσει ότι τις περιμένετε; Δε χρειάζεται ούτε να κάτσετε στην κουζίνα με τις ώρες ούτε να καταφύγετε στην εύκολη λύση του delivery. Με λίγα βασικά υλικά, μπορείτε να σερβίρεται μια πεντανόστιμη πιατέλα ορεκτικών.

Λύση 1: γευστικά Dip

-Sour Cream Dip από κρεμμυδόσουπα! Σας αρέσουν οι έτοιμες σούπες σε σκόνη; Αν έχετε μία από αυτές στο ντουλάπι σας θα κάνει ένα υπέροχο dip. Πώς; Ρίξτε το περιεχόμενό της σε ένα γιαούρτι (200 γρ. περίπου) και ανακατέψτε το καλά να πάει παντού. Προσθέστε αν θέλετε και λίγο πιπεράκι. Ιδανική γεύση είναι αυτή της κρεμμυδόσουπας!

– Dip τόνου! Ποιος δεν έχει μια κονσέρβα τόνου στο ντουλάπι του; Βάλτε σε ένα μπλέντερ την κονσέρβα, λίγη μαγιονέζα και γιαούρτι και χτυπήστε τα καλά.

– Πιπεράτο dip! Βάλτε ένα πακετάκι τυρί κρέμα, λίγο πιπέρι και αλάτι και μια μεγάλη φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης. Το dip είναι έτοιμο…

Σερβίρετε τα ντιπ σε μπολάκια με τσιπς τορτίγιας. Αν δεν έχετε, κόψτε ψωμί σε μικρά, ίσα κομματάκια και φρυγανίστε το στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Λύση 2: Τυριά & Αλλαντικά
Κλασικό μεν, χορταστικό δε! Ό,τι τυριά και αλλαντικά έχετε, κόψτε τα και διακοσμείστε τα σε μια καλαίσθητη πιατέλα., με κομμένα λαχανικά (π.χ. καρότο, αγγούρι, ντοματάκια).

Λύση 3: Αυγά «Ντεβίλ»

Το πιο εύκολο καναπεδάκι! Βράστε αυγά και κόψτε τα στη μέση. Βγάλτε τους κρόκους και ανακατέψτε τους με μουστάρδα, μαγιονέζα και αλατοπίπερο μέχρι να γίνουν κρέμα. Τέλος, γεμίστε τα αυγά με την κρέμα που φτιάξατε.

Μια πλήρης και εντυπωσιακή πιατέλα με finger food είναι έτοιμη σε 10 λεπτά!