Υπάρχουν πάρα πολλές δυσάρεστες μυρωδιές σε αυτόν τον κόσμο, αλλά η μυρωδιά από τα παπούτσια είναι δίχως αμφιβολία από τις πιο ενοχλητικές. Πέρα από ενοχλητικό κι ανθυγιεινό, είναι και μια άβολη κατάσταση στην οποία κανείς δεν θέλει να βρεθεί: να χρειαστεί δηλαδή να βγάλεις τα παπούτσια σου και να βγει μια δυσάρεστη δυσωδία. Διαβάστε παρακάτω 5 απλούς τρόπους για να μην μυρίζουν τα παπούτσια σας…

Πλύνετε τα παπούτσια σας

shoes2 Καταρχάς διαβάστε κι ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή: δεν πλένονται όλα τα παπούτσια στο πλυντήριο. Σε εκείνα που πλένονται πρέπει να αφαιρείτε τα κορδόνια και να τα τοποθετείτε σε μια μαξιλαροθήκη για να πλυθούν. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε δροσερό και ξηρό μέρος ή βγάλτε τα έξω. Εκείνα που δεν πλένονται στο πλυντήριο, καθαρίστε τα με ένα πανί βουτηγμένο σε ζεστό νερό και σαπούνι. Χρησιμοποιήστε ένα αρωματικό υγρό σαπούνι για να φύγουν οι μυρωδιές. Αφαιρέστε τα υπολείμματα του σαπουνιού με ένα καθαρό υγρό πανί και αφήστε τα στην άκρη να στεγνώσουν.

Εφημερίδες

shoes3 Γεμίστε με τσαλακωμένες εφημερίδες το εσωτερικό των παπουτσιών σας για να απορροφηθούν οι οσμές και η υγρασία. Μην τα φοράτε μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

Σόδα μαγειρικής

shoes4 Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα τα παπούτσια σας και αφήστε τα για μια μέρα στην άκρη. Η σόδα μαγειρικής θα απορροφήσει τις οσμές. Το πρωί αδειάστε τη σόδα και πετάξτε την στα σκουπίδια. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε φορά που τα φοράτε.

Στην κατάψυξη

shoes5 Τοποθετήστε τα παπούτσια στον καταψύκτη του ψυγείου σας και αφήστε τα μέσα για μια ή δυο ωρίτσες. Στη συνέχεια βγάλτε τα και αφήστε τα έξω να στεγνώσουν. Μην τα φορέσετε πριν φύγει η υγρασία.

Φλούδες πορτοκαλιού

shoes6 Τοποθετήστε φλούδες πορτοκαλιού μέσα στα παπούτσια σας και αφήστε τα για μια νύχτα. Αυτό θα διώξει τις οσμές και θα δημιουργήσει νέες, φρέσκες μυρωδιές. Πηγή: baby.gr