Υπάρχουν γυναίκες που… ορκίζονται στις μπαλαρίνες διαχρονικά, καθώς εκτός από πολύ άνετα παπούτσια είναι και πάρα πολύ κομψά. Η αλήθεια είναι πως οι μπαλαρίνες δεν έχουν φύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά στη μαύρη, καφέ και μπεζ εκδοχή τους, απλώς αλλάζει το σχέδιό τους και τις βλέπουμε κάθε σεζόν είτε με στρογγυλό είτε με μυτερό τελείωμα ανάλογα με τις εκάστοτε τάσεις.

Οι μπαλαρίνες είναι συνδεδεμένες με την άνεση και τη φινέτσα, ταιριάζουν με όλα τα looks και μπορούν να φορεθούν από γυναίκες κάθε ηλικίας. Από το 2023 έχουν κάνει μεγάλη επιστροφή και αποτελούν τα star shoes της σεζόν, εξακολουθώντας να διατηρούν τον τίτλο τους και για την περίοδο άνοιξη-καλοκαίρι 2024.

Σε ποιο χρώμα να τις επιλέξετε

Mάλλον δεν υπάρχει γυναίκα που να μη διαθέτει, έστω, ένα ζευγάρι μαύρες μπαλαρίνες. Ωστόσο, από την προηγούμενη σεζόν, το χρώμα που αποτελεί must have στο συγκεκριμένο παπούτσι είναι κυρίως το κόκκινο. Ένα ζευγάρι κόκκινες μπαλαρίνες αναβαθμίζει κάθε look, μετατρέποντάς το σε fashionable πρόταση. Αν, λοιπόν, θέλετε να αποκτήσετε μονάχα ένα ζεύγαρι αυτή τη σεζόν, τότε να επενδύσετε σε ένα ζευγάρι κόκκινες μπαλαρίνες σε όποια εκδοχή προτιμάτε: τα σχέδια που λανσάρουν τα brands είναι πολλά και οπωσδήποτε θα βρείτε κάποιο που να σας αρέσει.

Τι μπορείτε να αγοράσετε

Μπαλαρίνα με στρογγυλή μύτη και φιογκάκι H&M €14,99
Μπαλαρίνες σε όψη λουστρίνι με λουράκι Zara €22,95

Τι εναλλακτικές έχετε

Aν το κόκκινο χρώμα σας φαίνεται πολύ έντονο, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο παστέλ απόχρωση ή κάποιο άλλο χρώμα, όπως το πράσινο, το ασημί ή το χρυσό, που επίσης αποτελούν statement προτάσεις.

Όσον αφορά το σχέδιο, υπάρχει πάντα η εναλλακτική των mules, καθώς και οι μπαλαρίνες που δένουν με κορδόνια στη γάμπα, για ένα αποτέλεσμα κοντά στις αυθεντικές πουέντ.

O oίκος Dior λανσάρει αυτή τη σεζόν μπαλαρίνες (Songe και D-Joy), για τις οποίες η χορεύτρια της Όπερας του Παρισιού, Saeeun Park, δηλώνει πως μοιάζουν τόσο πολύ στα κανονικά παπούτσια μπαλέτου, που μπορεί να χορέψει όταν τις φοράει.