Όσο πειθαρχημένοι κι αν είστε, πάντα θα υπάρχουν φορές που μπορεί να υποκύψετε σε πειρασμούς. Το θέμα είναι ότι μπορείτε να υποκύψετε σε πιο «αθώους» πειρασμούς, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να φτάσετε το στόχο σας.

Η διαιτολόγος Amy Goodson μοιράζεται τα μυστικά του επαγγέλματος με το eatthis.com, αποκαλύπτοντας το καλύτερο σνακ για να χάσετε λίπος στην κοιλιά και να το εντάξετε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Γιαούρτι για απώλεια του κοιλιακού λίπους

Γιαούρτι με μούρα

Η απάντηση, φυσικά, δεν είναι μια σοκολάτα, ένα μπολ παγωτό ή φρεσκοψημένα μπισκότα.

Σύμφωνα με την Goodson, λοιπόν, το καλύτερο σνακ για να χάσετε λίπος στην κοιλιά είναι ένα λαχταριστό μπολ γιαουρτιού με φρέσκα μούρα. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το γιαούρτι με μούρα μπορεί να είναι ένα χρήσιμο σνακ για την απώλεια βάρους λόγω της περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, είναι μόνο ένα συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής», τονίζει η Goodson.

«Για βιώσιμη απώλεια βάρους, είναι σημαντικό να εστιάσετε στα συνολικά διατροφικά πρότυπα, στον έλεγχο των μερίδων, στην τακτική σωματική δραστηριότητα και σε άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής».

Τα οφέλη του γιαουρτιού με μούρα

Γυναίκα τρώει γιαούρτι με μούρα

Ο λόγος για αυτή την επιλογή σνακ είναι τα πολλά οφέλη που προκύπτουν από το γιαούρτι και τα φρέσκα φρούτα -συγκεκριμένα, τα μούρα:

  • Είναι γεμάτο πρωτεΐνες. Το γιαούρτι προσφέρει πολύ περισσότερες πρωτεΐνες από όσες φαντάζεστε. Η Goodson επισημαίνει: «Η πρωτεΐνη είναι γνωστό ότι είναι πιο χορταστική από τους υδατάνθρακες ή τα λίπη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθώντας στην απώλεια βάρους».
  • Σας χορταίνει. Δεδομένου ότι αυτό το υγιεινό σνακ προσφέρει μια εντυπωσιακή ποσότητα πρωτεΐνης και φυτικών ινών, σας βοηθά να χορτάσετε ταυτόχρονα. «Ο συνδυασμός γιαουρτιού με μούρα προσθέτει φυτικές ίνες στο σνακ, οι οποίες συμβάλλουν περαιτέρω στον κορεσμό», εξηγεί η Goodson. «Οι φυτικές ίνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν, βοηθώντας στην παράταση του αισθήματος κορεσμού και ενδεχομένως στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων».
  • Έχει χαμηλό αριθμό θερμίδων. Σε σύγκριση με άλλα σνακ, το γιαούρτι με μούρα παρέχει χαμηλότερο αριθμό θερμίδων. «Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώσετε μια ικανοποιητική μερίδα χωρίς να καταναλώνετε υπερβολικές θερμίδες, κάτι που είναι ευεργετικό για την απώλεια βάρους», εξηγεί η Goodson.
  • Τα μούρα προσφέρουν αντιοξειδωτικά και πολλά άλλα. Τα φρέσκα μούρα όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα δεν έχουν μόνο λίγες θερμίδες, αλλά είναι και πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. «Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής, τα οποία μπορεί να συνδέονται με την αύξηση του σωματικού βάρους και τις επιπλοκές που σχετίζονται με την παχυσαρκία», λέει η Goodson.
  • Παρέχει προβιοτικά. Το γιαούρτι είναι συνήθως γεμάτο με προβιοτικά, τα οποία είναι εξαιρετικά για τη διατήρηση του μικροβιώματος του εντέρου σας υγιούς και βοηθούν στην πέψη. Η Goodson σημειώνει: «Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ένα ισορροπημένο μικροβίωμα του εντέρου μπορεί να συνδέεται με τη ρύθμιση του βάρους και τον μειωμένο κίνδυνο παχυσαρκίας. Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερες έρευνες στον τομέα αυτό για να κατανοήσουμε πλήρως τους σχετικούς μηχανισμούς».
  • Είναι πυκνό σε θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο γιαούρτι. Σε αυτά περιλαμβάνεται το ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για υγιή οστά, μαζί με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν στον ενεργειακό μεταβολισμό. Σύμφωνα με την Goodson «Η επιλογή σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, όπως το γιαούρτι με μούρα, μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι καλύπτετε τις διατροφικές σας ανάγκες, ενώ παράλληλα διαχειρίζεστε το βάρος σας».