Γνωρίζατε ότι υπάρχουν φυσικά συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη θέση των χημικών και να έχετε ένα εξίσου λαμπερό και καθαρό πάτωμα; Ο ευκάλυπτος, σύμφωνα με το housedigest.com, είναι ένα από αυτά.

Ο ευκάλυπτος δεν παρέχει μόνο ένα ηρεμιστικό, ευχάριστο άρωμα, αλλά είναι επίσης γνωστός για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Αυτό το αιθέριο έλαιο έχει χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για την αντιιική φροντίδα, ενώ και σε επιστημονική μελέτη έχει αποδειχθεί ότι η εισπνοή ευκαλύπτου βοηθάει από το άσθμα μέχρι το κρυολόγημα.

Ο ευκάλυπτος έχει επίσης αποδειχθεί (σε κλινικές δοκιμές) ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η χρήση του στα πατώματά σας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των ιογενών βακτηρίων, ωστόσο αυτή η ιδέα υποστηρίζεται μόνο μέσω ανεπίσημων στοιχείων (όχι επιστημονικών), οπότε… να το έχετε κατά νου όταν το δοκιμάσετε.

Ευκάλυπτος: Το νέο σας καθαριστικό δαπέδου

Έλαιο ευκάλυπτου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης του ελαίου ευκαλύπτου στο σπίτι σας, αλλά ως καθαριστικό πατωμάτων μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες και να απομακρύνει τόσο τα βακτήρια όσο και ορισμένους ιούς.

Είναι, επίσης, απαλό για το βινύλιο, το ξύλο και τα πλακάκια. Ακόμα και ορισμένα καθαριστικά που θα βρείτε στο εμπόριο, έχουν ευκάλυπτο στο μείγμα τους, αποδεικνύοντας ότι είναι μια δημοφιλής, αξιόπιστη επιλογή για προϊόντα καθαρισμού.

Το «κλειδί» είναι να προσθέσετε τουλάχιστον 20 σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου σε έναν κουβά με ζεστό νερό, αφήνοντας τα δύο να αναμειχθούν για λίγα δευτερόλεπτα πριν τοποθετήσετε τη σφουγγαρίστρα σας.

Μπορείτε, επίσης, να ρίξετε το διάλυμα στο δάπεδο σε μικρές ποσότητες και να το σκουπίσετε σε όλη την επιφάνεια, αν προτιμάτε τα καθαριστικά τύπου Swiffer. Το ζεστό νερό θα βοηθήσει, επίσης, στην απαλλαγή των πατωμάτων σας από τα μικρόβια.

Το λάδι θα αφήσει τα πατώματά σας απαλλαγμένα από λεκέδες και βρωμιά, ενώ το φυσικό άρωμα θα διαπεράσει ολόκληρο το σπίτι σας ως επιπλέον μπόνους. Ο ευκάλυπτος μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του αέρα του σπιτιού σας, ενώ, όντας φιλικός προς το περιβάλλον, διατηρεί τα σκληρά χημικά μακριά από το σπίτι.

Πώς να μεγιστοποιήσετε αυτό το αιθέριο έλαιο στα πατώματά σας

Γυναίκα σφουγγαρίζει

Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις, όταν χρησιμοποιείτε έλαιο ευκαλύπτου σε δάπεδα, ειδικά σε σκληρό ξύλο, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει το βερνίκι σας. Επειδή τα αιθέρια έλαια είναι τόσο ισχυρά, έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ζημιά τόσο στο ξύλο όσο και στο βερνίκι, αλλά η αραίωσή τους με ξύδι ή νερό θα αποτρέψει τη χρώση και άλλα ζητήματα.

Κάντε μια επιτόπια δοκιμή, για να δείτε πώς αλληλεπιδρά το έλαιο με το δάπεδό σας πριν το χρησιμοποιήσετε παντού. Αερίστε, επίσης, τα δωμάτια μόλις τελειώσετε με τον καθαρισμό.