Έχεις μια αγαπημένη κούπα που έχει λερωθεί την καθημερινή δόσης καφεΐνης; Μη φοβάσαι! Με μερικά απλά υλικά και λίγη βοήθεια, μπορείς να επαναφέρεις την κούπα σας στην παλιά της αίγλη.

Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για το πώς να αφαιρέσεις τους επίμονους λεκέδες καφέ και τσαγιού από την αγαπημένη σου κούπα.

Μαγειρική σόδα και νερό

Δημιούργησε μια πάστα αναμειγνύοντας ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και νερού. Εφάρμοσε την πάστα στις λεκιασμένες περιοχές της κούπας, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή μια μαλακή βούρτσα για να τρίψεις απαλά. Η ήπια λειαντική φύση της μαγειρικής σόδας βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων χωρίς να χαράξει την επιφάνεια της κούπας. Ξέπλυνε καλά και voilà! Η κούπα σου θα είναι αστραφτερή και καθαρή.

Μούλιασε με λευκό ξύδι

Για πιο δύσκολους λεκέδες, ένα μούλιασμα με λευκό ξύδι μπορεί να κάνει θαύματα. Γέμισε τη λερωμένη κούπα με ένα μείγμα από ένα μέρος λευκό ξύδι και δύο μέρη νερό. Άφησε τη να καθίσει για τουλάχιστον 15-30 λεπτά, επιτρέποντας στην οξύτητα του ξιδιού να διασπάσει τους λεκέδες. Μετά το μούλιασμα, τρίψε την κούπα με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι και ξέπλυνε καλά. Η μυρωδιά του ξιδιού θα διαλυθεί, αφήνοντας την κούπα σου απαλλαγμένη από οσμές.

Λεμόνι και αλάτι

Συνδύασε τις φυσικές καθαριστικές δυνάμεις του λεμονιού και του αλατιού για να αντιμετωπίσεις τους επίμονους λεκέδες. Πασπάλισε αλάτι στα λερωμένα σημεία της κούπας και στη συνέχεια τρίψε την επιφάνεια με ένα κομμένο λεμόνι. Το κιτρικό οξύ του λεμονιού, σε συνδυασμό με το λειαντικό αλάτι, βοηθά στη διάσπαση και την άρση των λεκέδων. Ξέπλυνε καλά για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα αλατιού και απόλαυσε την ανανεωμένη κούπα σου.

νερό με λεμόνι

Ταμπλέτες καθαρισμού οδοντοστοιχίας

Παραδόξως αποτελεσματικά, τα δισκία καθαρισμού οδοντοστοιχίας μπορούν να αποτελέσουν μια γρήγορη λύση για τους λεκέδες από καφέ και τσάι. Ρίξε μια ταμπλέτα στη λερωμένη κούπα που είναι γεμάτη με ζεστό νερό και άφησε τη να αφαιρέσει τον αποχρωματισμό. Μετά από λίγα λεπτά, τρίψε την κούπα και ξέπλυνε καλά. Η αναβράζουσα δράση των ταμπλετών βοηθά στη διάσπαση των λεκέδων με ελάχιστη προσπάθεια.

Εμπορικά καθαριστικά

Αν προτιμάς μια έτοιμη λύση, υπάρχουν αρκετά εμπορικά καθαριστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αφαίρεση λεκέδων από καφέ και τσάι. Ακολούθησε τις οδηγίες του προϊόντος για βέλτιστα αποτελέσματα και φρόντισε να ξεπλύνεις καλά την κούπα μετά τον καθαρισμό.