Οι ρουτίνες περιποίησης 10 βημάτων που κάποτε κυριαρχούσαν στο χώρο της ομορφιάς, σήμερα έχουν αντικατασταθεί από το skin fasting. Η λεγόμενη «νηστεία» του δέρματος, έχει να κάνει με ακριβώς το αντίθετο.

Πρόκειται για μια διαδικασία αποτοξίνωσης περιποίησης που επιτρέπει στο φυσικό δέρμα σας να «αναπνεύσει» χωρίς να εφαρμόζετε σε αυτό πολλαπλά ενεργά συστατικά.

Τι είναι η «νηστεία» του δέρματος

Για όσες επιθυμούν να απλοποιήσουν σκόπιμα τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας τους, το διάλειμμα από πολλαπλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ, λέει στη Vogue India η διάσημη ειδικός σε θέματα δέρματος Dr Harshna Bijlani. «Η ιδέα πίσω από τη νηστεία του δέρματος είναι να δώσετε στο δέρμα σας ένα διάλειμμα από τα πολυάριθμα προϊόντα στα οποία εκτίθεται καθημερινά και να του επιτρέψετε να επαναφέρει και να ισορροπήσει τον εαυτό του. Οι υποστηρικτές αυτής της τάσης υποστηρίζουν ότι η χρήση λιγότερων προϊόντων μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να ανακτήσει τις φυσικές του λειτουργίες και ενδεχομένως να βελτιώσει τη συνολική του υγεία», εξηγεί.

Η πρακτική της «νηστείας» του δέρματος περιλαμβάνει τη μείωση ή την εξάλειψη της χρήσης ορισμένων προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας -καθαριστικά, τονωτικά, ορούς και απολεπιστικά- για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα από μερικές ημέρες έως μερικές εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ένα απαλό καθαριστικό και μια βασική ενυδατική κρέμα καλούνται να διατηρήσουν τη ρουτίνα στο ελάχιστο.

Η αρχή πίσω από τη «νηστεία» της επιδερμίδας είναι να δώσετε στο δέρμα σας χρόνο να επαναφέρει, να εξισορροπήσει και ενδεχομένως να βελτιώσει τη συνολική του υγεία απλοποιώντας τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Η εν λόγω ιδέα έχει τις ρίζες της στην πεποίθηση ότι οι σύγχρονες ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας συχνά περιλαμβάνουν ατελείωτα ενεργά συστατικά και αυτή η συνεχής έκθεση μπορεί ενδεχομένως να διαταράξει τις φυσικές λειτουργίες και το προστατευτικό φράγμα της επιδερμίδας σας.