Ο Γάλλος καλλιτέχνης Abraham Poincheval – που έχει ζήσει για δύο εβδομάδες μέσα σε μια ταριχευμένη αρκούδα – επιχειρεί στην τελευταία του performance να γίνει κότα. Πώς; Απλώς κλωσώντας δέκα αυγά με τη θερμότητα του σώματός του.

artist1

Για διάστημα από 21 έως 26 ημέρες, μέχρι να επωαστούν τα αυγά, θα ζει μέσα σε ένα γυάλινο θάλαμο, ορατός από τους επισκέπτες, στο μουσείο Palais de Tokyo στο Παρίσι.

«Κατά μία έννοια θα γίνω κοτόπουλο» δήλωσε ο ίδιος.

artist2

Η performance με τίτλο «Oeuf» (Αυγό) άρχισε χθες.

Ο 44χρονος, όπως εξηγεί το BBC, δεν κάθεται απευθείας πάνω στα αυγά αλλά σε μια ειδική καρέκλα με ένα μικρό άνοιγμα στο κάτω μέρος της, όπου φυλάσσονται τα αυγά.

artist3

Για να διατηρεί υψηλή τη θερμοκρασία του σώματός του θα είναι τυλιγμένος με μια ειδική κουβέρτα, σχεδιασμένη από τον Κορεάτη καλλιτέχνη Seglui Lee, ενώ θα τρώει τροφές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία, όπως τζίνζερ.

artist4

Πιο δύσκολη είναι η απόκρισή του στο… κάλεσμα της φύσης, καθώς θα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα κουτί που τοποθετείται από κάτω του χωρίς όμως να σηκωθεί.

Από τα αυγά του θα απομακρύνεται μόνο μισή ώρα την ημέρα, διάστημα κατά το οποίο θα τρώει.

artist2

Δεν είναι η πρώτη πρωτότυπη performance  του Poincheval που στο έργο του «Pierre» (Πέτρα) ζούσε μέσα σε έναν βράχο που είχε σμιλευτεί για να χωρά το σώμα του.

artist6

Τον Απρίλιο του 2014 είχε μείνει για δύο εβδομάδες μέσα σε μια ταριχευμένη αρκούδα, και πάλι σε μουσείο του Παρισιού, τρώγοντας σκουλήκια και σκαθάρια αντιγράφοντας τη διατροφή των αρκούδων.

artist8

Ο Poincheval έχει περάσει μία εβδομάδα πάνω σε στύλο ύψους 20 μέτρων έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Gard du Nord στο Παρίσι, ταξίδεψε στον Ρήνο μέσα σε ένα μεγάλο μπουκάλι ενώ έζησε και μία εβδομάδα μέσα σε μία τρύπα κάτω από βιβλιοπωλείο της Μασσαλίας.

artist7 artist9 artist10