Ένας αγρότης από το Ντέβον ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη λύση για την κακοσμία των ποδιών. Η απάντηση βρίσκεται στο μαλλί ανκορά, γνωστό και ως μοχέρ με το οποίο φτιάχνονται ακριβά ρούχα μεγάλων οίκων μόδας. Τα πόδια έχουν περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος και η κακοσμία δημιουργείται όταν έρχονται σε επαφή με τα βακτηρίδια τους δέρματος, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο αγρότης Steve Whitley λέει ότι οι κάλτσες που δημιούργησε από προβιά κατσίκας παγιδεύουν τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι συγκεκριμένες κάλτσες από μοχέρ μπορούν να φορεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να μυρίζουν ή να χρειάζεται να πλυθούν. «Οι πελάτες που τις φόρεσαν μας είπαν ότι τις φορούσαν για μέρες και τα πόδια τους δεν μύριζαν».

alstadagf2

Οι συγκεκριμένες κάλτσες είναι πολύ ζεστές και μπορούν να αντέξουν σε ακραίες καταστάσεις», λέει ο 65χρονος Whitley στην Daily Mail και συνεχίζει: «Εγώ τις φοράω στις αγροτικές μου δουλειές καθημερινά και για πολλές ώρες και δεν έχω κανένα πρόβλημα κακοσμίας».

Μάλιστα όπως λέει ο ίδιος έλαβε ένα γράμμα από μια γυναίκα που πρόσφατα έχασε τον άνδρα της ο οποίος ζήτησε να τον θάψουν με αυτές.

Το μειονέκτημα με αυτές τις κάλτσες είναι ότι δεν πλένονται στο πλυντήριο γιατί θα «μπουν».

alstadagf1