Τα σχέδιά του για τη δημιουργία ενός υποβρύχιου… γηπέδου τένις, με μια τεράστια κυρτή οροφή που θα προσφέρει θέα στο μαγικό κόσμο του θαλάσσιου βυθού παρουσίασε ένας φιλόδοξος αρχιτέκτονας από την Πολωνία.

Ο νεαρός αρχιτέκτονας Krzysztof Kotala, που φιλοδοξεί να δει το όραμά του για μια γυάλινη, υποβρύχια κατασκευή να γίνεται πραγματικότητα, θεωρεί πως δεν υπάρχει πιο κατάλληλο μέρος στον κόσμο για να γίνει αυτό, παρά… στο Ντουμπάι.

Άλλωστε το Ντουμπάι φημίζεται παγκοσμίως για αρχιτεκτονικά και μηχανικά «θαύματα». Ο πύργος Μπουρτζ Χαλίφα –ο υψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο- και τα τεχνητά νησιά Palm Islands είναι μερικά μόνο τέτοια παραδείγματα.

«Θα είναι κάτι πραγματικά μοναδικό και το Ντουμπάι είναι τέλειο για μια τέτοια ιδέα» είπε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Παρότι μηχανικοί προειδοποιούν, ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα έχει απαγορευτικό κόστος και θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η επίτευξή του, ο Kotala πιστεύει ότι η ιδέα του έχει μεγάλες εμπορικές δυνατότητες και θα μπορούσε να συνδυάσει ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο χώρος της τεχνολογίας, της αειφόρου ανάπτυξης και του αθλητισμού.

Το κατά πόσο ένα υποβρύχιο γήπεδο τένις θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα θα φανεί στο μέλλον, ωστόσο στο Ντουμπάι έχουν γίνει αρκετά σχέδια για υποβρύχιες κατασκευές τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκροτήματος με βίλες που θα… βυθίζονται στο νερό. Επομένως… όλα είναι πιθανά.