Οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα αναφορικά με τις οδηγικές ικανότητες των γυναικών δε σταματούν στις οδικές αρτηρίες, αλλά φαίνεται πως βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και… «στον αέρα».

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι προκαταλήψεις κατά των γυναικών οδηγών επεκτείνονται και στα πιλοτήρια των αεροπλάνων.

Κι αν νομίζατε ότι αυτοί που τις κρίνουν αρνητικά είναι οι άντρες απατάσθε! Το πλήγμα στην ισότητα σε αυτόν τον τομέα προέρχεται από… τις ίδιες τις γυναίκες, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Daily Mail, με τις γυναίκες να εμφανίζονται πιο επιφυλακτικές απέναντι στις γυναίκες πιλότους απ’ ό,τι στους άντρες χειριστές αεροσκαφών.

Συνολικά, το 51% των συμμετεχόντων στην έρευνα που διεξήγαγε το ταξιδιωτικό πρακτορείο sunshine.co.uk παραδέχτηκε, ότι ήταν λιγότερο πιθανό να εμπιστευτεί μια γυναίκα πιλότο απ’ ό,τι έναν άντρα.

Μόλις το 26% δήλωσε ότι το φύλο του πιλότου δεν έπαιζε ρόλο, ενώ το 14% ανέφερε ότι ήταν λιγότερο πιθανό να εμπιστευτούν έναν άντρα πιλότο.

Εκείνοι που δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν έναν άντρα στο πιλοτήριο, το 32% ανέφερε ότι τους θεωρούσε πιο ειδικευμένους, ενώ ένα 28% πίστευε ότι οι γυναίκες δε θα χειρίζονταν καλά μια κατάσταση υπό καθεστώς πίεσης.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.367 Βρετανοί (1.195 άντρες και 1.172 γυναίκες). Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν ταξιδέψει με αεροπλάνο τους τελευταίους 12 μήνες.

«Από τη στιγμή που ένας πιλότος εκπαιδεύεται και παίρνει την άδειά του, είναι απόλυτα ικανός να πετάξει ένα αεροσκάφος και να σας μεταφέρει στον προορισμό σας με ασφάλεια… ανεξάρτητα από το αν είναι γυναίκα ή άντρας» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διεξήγαγε τη δημοσκόπηση, Chris Clarkson.