Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 35. Ρότενμπουργκ, Γερμανία

Το Ρότενμπουργκ είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις της Βαυαρίας και είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Τάουμπερ. Ο χρόνος εδώ φαίνεται να έχει σταματήσει στο Μεσαίωνα και η πόλη έχει διατηρήσει από τότε αναλλοίωτο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Όλα τα ιστορικά μνημεία της, τα τείχη, η παλιά αγορά, οι πλατείες με τις μεγάλες κρήνες και το εντυπωσιακό κτίριο του δημαρχείου μοιάζουν να έχουν βγει από μια άλλη εποχή.

Ρότενμπουργκ σημαίνει «κόκκινο φρούριο» και πήρε το όνομα της από τις κόκκινες σκεπές των κτιρίων της. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά έχουν χτιστεί το 1560.

Πολύχρωμα σπιτάκια με έντονα χρώματα στις πόρτες και τα παράθυρα, περίτεχνες σκεπές και υπέροχη διακόσμηση συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό, που ολοκληρώνουν οι άμαξες στις πλατείες, που περιμένουν τους επισκέπτες για μια μοναδική βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης.

Ο παραδοσιακός χαρακτήρας της πόλης και η ρομαντική ατμόσφαιρα που αποπνέει είναι δύο μόνο από τους λόγους που έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ