Βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και οι προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς έχουν ήδη «χτυπήσει» κόκκινο. Το ενδιαφέρον των πολιτών επικεντρώνεται σε ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb), όπου μπορεί κάποιος να βρει οικονομικές επιλογές ακόμα και κάτω από 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις. Μπορεί οι συνθήκες να μην επιτρέπουν ακριβούς προορισμούς, όμως το όνειρο των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates μίλησε στο Newsbeast για το πού μπορούμε να κάνουμε πιο οικονομικές διακοπές, ξοδεύοντας τα λιγότερα χρήματα φέτος το καλοκαίρι. «Αν και βρισκόμαστε εντός της καλοκαιρινής σεζόν, μια καλή αναζήτηση σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, μπορεί να φανεί χρήσιμη και να «βρεις» οικονομικές επιλογές διαμονής, ακόμη και σε περιόδους υψηλής ζήτησης» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπάκας.

Αναλυτικά οι προορισμοί για οικονομικές διανυκτερεύσεις σύμφωνα με την έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates:

Ηπειρωτικοί προορισμοί

Όσοι δεν διαθέτουν ή δεν επιθυμούν να δαπανήσουν υψηλά ποσά, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στην Μεσσηνία, Αχαΐα, Κορινθία, Ηλεία, Αργολίδα , Χαλκιδική, Ήπειρο και Φθιώτιδα. Προορισμοί που το συνολικό κόστος διαμονής δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία κατάλληλη για οικογένεια. Όσοι κατοικούν στην Αττική, ευκολότερα θα επιλέξουν προορισμούς στη Πελοπόννησο, την Εύβοια ή/και την Φθιώτιδα. Προορισμοί που δεν απέχουν άνω των 2-2,5 ωρών χιλιομετρική απόσταση.

Στην Πελοπόννησο, υπάρχουν επιλογές όπως το Καλαμάκι Μεσσηνίας όπου το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία 45τμ διαμορφώνεται στα 246 ευρώ, στη Ζαχάρω του Ν. Ηλείας, κατοικία 40 τ.μ. μισθώνεται προς 197 ευρώ, στα Σελιανίτικα της Αχαΐας, κατοικία 35 τ.μ. με ζητούμενο μίσθωμα 164 ευρώ. Οικονομικές επιλογές υπάρχουν και στη Κορινθία, όπως στο Βραχάτι, στο Κιάτο και στο Λουτράκι. Όπου μπορείς να αναζητήσεις κατοικίες 45 τμ- 60 τμ, με μίσθωμα από 180 ευρώ έως 280 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Οι Θεσσαλονικείς που θα ταξιδέψουν προς τη Χαλκιδική, μπορούν να αναζητήσουν κατοικίες από 38 τμ έως 45 τμ με κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις που δεν θα ξεπερνά τα 180 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Καλοκαιρινή άδεια: Πόσες μέρες δικαιούνται οι εργαζόμενοι – Πότε μπαίνει το επίδομα

Νησιωτικοί προορισμοί

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στη νησιωτική Ελλάδα, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στα νησιά των Κυκλάδων, των Ιονίων Νήσων αλλά και των Σποράδων. Κατοικία 54 τμ στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς μισθώνεται προς 258 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στο Αργοστόλι, κατοικία 65τμ προς 331 ευρώ. Στη Ζάκυνθο, κατοικία 45τμ στο Λαγανά, μισθώνεται προς 256 ευρώ και στη πολυσύχναστη παραλία του Τσιβιλί, το κόστος διαμονής αγγίζει τα 260 ευρώ για κατοικία 75τμ.

Στην Λευκάδα, κατοικία 30 τμ στη παραλία Βασιλική, μισθώνεται προς 260€ για τρεις διανυκτερεύσεις και στο Νυδρί, κατοικία 50τμ μισθώνεται προς 268€. Στον Πόρο, κατοικία 52τμ κοστίζει 262 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, στην Σκιάθο 201 ευρώ και στη Σκόπελο, κατοικία 60τμ, 156 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις. Όσοι θελήσουν να κινηθούν ακτοπλοϊκά από την Αττική, μπορούν να επισκεφτούν την Άνδρο, τη Σύρο, την Πάρο και την Τήνο.

Στη περιοχή Παροικιά της Πάρου, κατοικία 70τμ μισθώνεται προς 220 ευρώ , ενώ στην Άνδρο, στο χωρίο Μπατσί, κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 233 ευρώ.