Αν για κάτι φημίζεται το νησί του θεού Διονύσου αυτό δεν είναι άλλο από τις υπέροχες ακρογιαλιές του. Η ποικιλομορφία τους είναι τέτοια, ώστε ο καθένας να μπορεί να βρει σε αυτές τον επίγειο παράδεισό του στη Νάξο.

Για εκείνους που επίγειος παράδεισος σημαίνει απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά, φυσική ομορφιά και ηρεμία τότε το Πυργάκι, θα αποτελέσει σίγουρα σημείο αναφοράς κατά την παραμονή του στο νησί.

Στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, λοιπόν, σε απόσταση 20 χλμ. περίπου από τη Χώρα του νησιού, η παραλία Πυργάκι εκπλήσσει ευχάριστα με τον φυσικό πλούτο που την διακρίνει. Χρυσαφένιοι αμμόλοφοι και κέδροι που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό, στο οποίο δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί.

Η σχετική ηρεμία και γαλήνη που την χαρακτηρίζει, αποτελούν σημαντικό δέλεαρ για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους μακριά από την πολυκοσμία των πιο πολυσύχναστων παραλιών, ενώ το γεγονός ότι τα νερά είναι ρηχά, την καθιστούν δημοφιλή επιλογή για τις οικογένειες που επισκέπτονται τη Νάξο. Τέλος, η πλαζ διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Η παραλία οφείλει το όνομά της στο λόφο που βρίσκεται εκεί, ο οποίος λειτουργούσε ως παρατηρητήριο για τους πειρατές.