Χριστουγεννιάτικες ευωδίες και γεύσεις πρωταγωνιστούν αυτήν την περίοδο στο Blé, το ολιστικό concept εστίασης με ψωμί, γλυκό, φαγητό, καφέ και ποτό, ολόκληρο το 24ωρο, σε μια Θεσσαλονίκη που θέλει να ξεχωρίζει.

Εκτός από τις σταθερές αξίες των Χριστουγέννων, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτα, chrisstollen κ.α., για τη φετινή εορταστική περίοδο, μία έκπληξη περιμένει τους θαμώνες του Blé, καθώς οι ιθύνοντές του ταξίδεψαν μέχρι την Ιταλία και πήρανε μαζί τους τη συνταγή και όλη τη γνώση για τη μεταξένια και αφράτη Κυψελένια.

Μαθητεύοντας δίπλα στους καλύτερους τεχνίτες panettone της Ιταλίας, μάθανε όλα τα μυστικά για την σωστή παρασκευή της και μαζί με αυτά φέρανε πίσω και το ειδικό προζύμι, από το οποίο παρασκευάζεται, που καλλιεργείται για τέσσερεις γενιές.

Η ζύμη αφού δουλευτεί τρεις φορές από τους σεφ του Blé, ωριμάζει για μέρες και δημιουργεί μεγάλες κυψέλες που του δίνουν αέρινη υφή και τη δυνατότητα να διατηρείται για μέρες γεμάτο άρωμα και γεύση.

Με μέλι, βούτυρο και φρούτα εμπνευσμένη από το panettone a la Blé, αλλά και σε δικές της παραλλαγές σε γεύσεις όπως σοκολάτα, ανανά, βερίκοκο, gianduja, pistacchio, nocciola κλπ θα διατίθεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Δοκιμάστε το όλες τις ώρες, ως πρωινό με τον καφέ σας ή μοιραστείτε το στο γραφείο ή στο σπίτι με όσους αγαπάτε. Επιλέξτε το για δώρο ή για στολισμό του γιορτινού τραπεζιού σας.

Λίγα λόγια για το Blé

Το κατάστημα Blé στεγάζεται σε ένα γωνιακό εμβληματικό διατηρητέο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποτελείται από τρεις ορόφους και στο ισόγειό του φιλοξενεί τον μοναδικό ξυλόφουρνο ύψους 12 μέτρων –τον ψηλότερο όλου του κόσμου. Πέραν των άλλων διακρίσεων, έχει βραβευτεί και ως το καλύτερο concept εστίασης από τα Retail Business Awards.

Αυθεντικές γεύσεις και συνταγές από διάφορα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε συνδυασμό με τις καλύτερες πρώτες ύλες του κάθε τόπου παίρνουν σάρκα και οστά στο εργαστήριο του Blé, δημιουργώντας κορυφαίες γεύσεις που δεν συγκρίνονται με άλλες.

Στο κατάστημα θα βρείτε τμήμα ψωμιού (με ψωμιά από μοναδικές ποικιλίες φυσικών προζυμιών από βότανα, γιαούρτι, φρούτα ή μούστο), μικρών γευμάτων (παραδοσιακές πίτες, κρητικά προϊόντα, σάντουιτς), φαγητού (φρέσκες σαλάτες και φρεσκομαγειρεμένα πιάτα, με αγαπημένες και σπάνιες γεύσεις) και ζαχαροπλαστείο (γλυκά «έργα τέχνης» με διαλεχτά υλικά απ’όλο τον κόσμο) με τμήμα παγωτού (χειροποίητο, παντελώς φυσικό χωρίς χημικά).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το εξαιρετικό τμήμα καφέ που λειτουργεί την πρώτη micro roastery της πόλης με καφέ από δικά τους χαρμάνια και από σπάνιους μονοποικιλιακούς που ετοιμάζουν οι εξειδικευμένοι baristas.

Πληροφορίες

Αγ. Σοφιάς 19, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 231200

www.ble.com.gr

Instagram: blethessaloniki

Facebook: Ble – Ψωμί & Γλυκά