Στο μυαλό όλων έρχεται πρώτο το Άμστερνταμ ως η πόλη που είναι φιλική στα ποδήλατα. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική ποδηλατούπολη στην Ευρώπη που μπορείς να την γυρίσεις και να την εξερευνήσεις κάνοντας ποδήλατο.

Υπάρχουν και άλλες πόλεις και μάλιστα εξίσου εντυπωσιακές που διαθέτουν ένα οργανωμένο κι εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν στη διάρκεια των διακοπών τους χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς που είναι και φιλικό στο περιβάλλον.

Ελσίνκι

Ελσίνκι

Αν ο δρόμος σε οδηγήσει στη φινλανδική πρωτεύουσα, προτίμησε να την ανακαλύψεις με το ποδήλατο. Εξάλλου, υπάρχουν πάνω από 1.300 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, μαζί με αρκετά χιλιόμετρα ποδηλατικών αυτοκινητόδρομων.

Ελσίνκι

Υπάρχουν και οργανωμένα τουρ, ώστε οι τουρίστες να ανακαλύψουν καλύτερα το πανέμορφο Ελσίνκι. Στη βόλτα, μεταξύ άλλων, θα ανακαλύψετε το πάρκο Kaivopuisto, τις γραφικές συνοικίες της πόλης, αλλά και σημαντικά μνημεία και κτίρια, όπως η δημόσια βιβλιοθήκη.

Γάνδη

Γάνδη

Μία από τις ωραιότερες πόλεις του Βελγίου, η Γάνδη καλεί τους επισκέπτες να την ανακαλύψουν με το ποδήλατο. Γεμάτη με μεσαιωνικά κτίρια, πλακόστρωτους δρόμους και κανάλια, μοιάζει με καρτ ποστάλ και νομίζουμε πως η ποδηλατάδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να την εξερευνήσεις.

Γάνδη

Εξάλλου, σε πολλούς δρόμους της Γάνδης απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ υπάρχει περιορισμός σε κάποια σημεία και για τα ποδήλατα οπότε καλό θα είναι να ενημερωθείς πριν πού μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς. Υπάρχουν αρκετές διαδρομές τις οποίες μπορείς να ακολουθήσεις και να ανακαλύψεις τις απίστευτες ομορφιές της πόλης.

Μπρίστολ

Μπρίστολ

Πρόκειται για την πρώτη «ποδηλατική πόλη» της Βρετανίας, η οποία έχει πολλά να ανακαλύψεις κάνοντας και ποδήλατο. Ένας τρόπος για να εξερευνήσεις με την παρέα σου το Μπρίστολ είναι μέσω του Cycle the City, όπου θα ανακαλύψετε λιγότερο γνωστά σημεία του, όπως η κρεμαστή γέφυρα του Clifton, η οποία εκτείνεται πάνω από το φαράγγι Avon.

Μπρίστολ

Σύμφωνα με ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, μπορείτε να κάνετε με το ποδήλατο τη διαδορμή του Bristol Bath Railway Path, έκτασης περίπου 21 χιλιομέτρων που ενώνει το Μπρίστολ με το Μπαθ, τη μόνη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.